Bayburt ve 8 ilin yer aldığı 'Yeşil Yol' projesi için 69 Milyonluk ödenek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un da aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan Yeşil Yol Projesi için 69 milyon TL'lik ödeneğin onayını verdi.

Bayburt ve 8 ilin yer aldığı 'Yeşil Yol' projesi için 69 Milyonluk ödenek

Bayburt Postası - Bayburt'un da aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan Yeşil Yol Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 69 Milyon TL’lik onay aldığını duyurdu. 

Yeşil Yol Projesi'nin geçeceği illerdeki AK Parti İl Başkanlarına sözcülük eden İl Başkanı Mumcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek Yeşil Yol Projesiyle alakalı bölge illerinin taleplerini kendisine iletti. İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin üzerine, Yeşil Yol İçin 69 Milyon TL’lik yatırımın onayını aldı. Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca sürdürülen Yeşil Yol Projesi kapsamında 1. Öncelikli 1. Etap projeleri açıklandı. Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki Turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan projenin yeniden hareketlenmesi bölgede sevinçle karşılandı. 

Çalışmanın tamamlanması halinde Samsun Kuş Cenneti'nden yola çıkan bir turist, Tokat'ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu'nun Perşembe Yaylası, Giresun'un Kümbet Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü, Rize'nin Anzer Yaylası, Gümüşhane'nin Karaca Mağarası, Bayburt'un Kuşmer Yaylası ve Aydıntepe Yeraltı Şehri, Artvin'in Kafkasör Yaylası gibi birçok turizm merkezini ziyaret edebilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.