Bayburt Belediyesi, Masal Park'ı yeniledi

Bayburt Belediyesi, çocukların uğrak yeri Masal Park'ı yeniledi.

Bayburt Belediyesi, Masal Park'ı yeniledi

Bayburt Postası - Türk kültürünün masal kahramanlarının minyatür maket ve heykellerini bünyesinde barındıran Masal Park, 2020 yılında kimlikleri belirlenemyen kişilerce bir saldırıya uğramıştı.

Maket ve heykellerin baş kısmından kesildiği saldırı sonrası çocuklara kapılarını kapatan Masal Park, Bayburt Belediyesi tarafından yenilenerek yeniden çocuklara hizmet vermeye başladı. 

Dede Korkut hikâyelerinin kahramanları Deli Dumrul, Boğaçhan gibi karakterlerin yanı sıra Temel Reis, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi masal kahramanları ile öğretici yönüyle de dikkat çeken Masal Park’taki çalışmlarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Burak Görgülü'den bilgi aldı.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Masal Parkın yeni dönemde daha güvenli olacağını belirterek, parkın yeni yüzünün kamera sistemi ile de takip edileceğini kaydetti. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.