Baksı’nın gölgesinde Bayburt turizmi!

Geçtiğimiz yıllara göre yerli turist sayısında herhangi bir değişikliğin göze çarpmadığı Bayburt’ta, 2014 Avrupa Müze Ödülü'nü alan Baksı Müzesi’ne gelen yabancı turist sayısında ise artış olduğu gözlendi.

Baksı’nın gölgesinde Bayburt turizmi!
Bayburt Postası - Bayburt, yabancı turistlerin daha çok ilgisini çekmeye başladı. Geçtiğimiz yıllara göre yerli turist sayısında herhangi bir değişikliğin göze çarpmadığı Bayburt’ta, 2014 Avrupa Müze Ödülü'nü alan Baksı Müzesi’ne gelen yabancı turist sayısında ise artış olduğu gözlendi.

Ülke genelinde tatilini denizde geçirmek isteyenler daha çok Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara sahillerini tercih ederken, alternatif arayanlar ise yayla turizmini tercih etmeye devam ediyor. Son yıllarda deniz, kum, güneş turizmine karşı yayla turizmine yönelen yerli ve yabancı turistlerin mekan seçtikleri yerlerin başında yaylalarıyla ünlü Doğu Karadeniz Bölgesi yine daha çok öne çıkıyor.

Doğa ve serin hava turizmiyle birlikte huzurlu  ve sakin şehir yapısıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin genelinde en ideal şehirlerinden biri de şüphesiz Bayburt. Tüm dünyada artış gösteren hava sıcaklığına rağmen üç aylık yaz diliminin büyük bölümünde, sıcaklığın normal değerlerin  üzerinde seyrettiği Bayburt, zaman zaman da serin havasıyla sıcaktan bunalan yerli turistlerin en çok tercih edebileceği bölgelerin başında geliyor.

Bayburtlu gurbetçiler yerli turist oldu!

Son yıllarda Ramazan ayı dolayısıyla yaz mevsiminin daha yoğun geçtiği Bayburt'ta tatil için memleketlerini tercih eden gurbetçiler artık turist olarak kabul ediliyor. Bayburt'u tercih eden gurbetçilerin memleketlerini tercih etmesi, her yaz mevsiminde olduğu gibi kentteki hareketliliği artırırken, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut bu durumu ilginç bir şekilde değerlendirdi.

Bayburt’a gelen turist sayısı ile ilgili bir açıklamada bulunan Akbulut, yerli ve yabancı turist sayısının arttığını ileri sürdü. 2013 yılında Bayburt’a 25 bin ile 30 bin arasında yerli ziyaretçi, 2 bin 700 ile 3 bin arasında da yabancı ziyaretçi geldiğini iddia eden Akbulut, “Bu rakamlar tam gerçeği de yansıtmayabilir. Çünkü ilimizde henüz turizm enformasyon bürosu gibi faaliyetler yok. Dolayısıyla bu rakamlar belki de iki katıdır. Sonuç olarak her geçen yıl ziyaretçi sayımız artmakta" dedi.

Yabancı turistlerin kent içi gezisine rehberlik edecek herhangi bir turizm acentesi bulunmayan Bayburt’a Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Müze Ödülü'nü almasından dolayı 2014 yılında daha çok ziyaretçi beklediklerini söyleyen Akbulut, açıklamasında,  “Bu yıl 50-60 bin yerli, 8-10 bin civarında da yabancı turist bekliyoruz. Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Müze Ödülü'nü alması, Bayburt'un turizmde dünya gündemine girmesini sağladı. Bundan sonra inşallah her geçen gün Bayburt için daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fahri karabulut-ank 10 yıl önce

bayburta türist gelmesinin olmazsa olmazı yönetimdir,dolayısıyla,il müd,leri 5 yılda bir değiştirilmelidir!!!,tıpkı emniyet müd.gibi.ayrıca sn müdürler,komşu illerden olmamalı,dır.
.??,,!!!.,konya g.antep bursa ve istanbula bakınız,ilham alınız.!!,hayırlı bayramlar.
sn vekil özbek,e,,rapordur.,lütfen..

Avatar
Dr.Arslan Özkan 10 yıl önce

Bayburt ve köylerine gelen hemşerilerimizi "yazlıkçıları" tereddütsüz yerli turist kabul etmeliyiz.Bu bağlamda gittikçe artan yerli turist sayısı söylenen rakamların çok üzerindedir.Bizim köyümüzde ,ÇERÇI de,sabit hane sayısı 18,Yazlıkçıların hane sayısı 50 dir.Bu yazlıkcılarımız yazları 3-6 ay köyde kalmaktadırlar.Bir o kadar nüfus da 3-15 gün gelip kalan misafir turistlerimiz vardır.Genel anlamda bu yerli turizm haraketi Bayburt için hayatı önemdedir.Bunu ilgililerin ve esnafın çok iyi değerlendirmesi gerekir.Bayburt'un gelişmesinde gelecekte birinci amil turizm olabilir..

Avatar
nurgül 10 yıl önce

göçüp gitmiş yazın bir soluk için gelmiş köylüsünü turist olarak sayan kentin turizmini görmeye gerek yok.kimsede merak etmez. yabancı turist deyince birileri alman, danimarkalı yeni zelandalı anlıyor herhalde.