Baberti Külliyesi karşısı imara açıldı

Bayburt Üniversitesi Ekmeleddin Baberti Külliyesi karşısındaki alan imara açıldı.

Baberti Külliyesi karşısı imara açıldı

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Ekmeleddin Baberti Külliyesi karşısındaki alan imara açıldı. Hak sahiplerinin uzun süreden beri mücadele ettiği imar konusu sonuçlandı. Bayburt Belediyesi Meclisi kararıyla imara açılan alanda önemle üzerinde durulan husus ise inşa edilecek yapıların üniversite yapıları ile bir bütünlük arz etmesi. 

Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi'nin yerleşmesinin ardından Trabzon ve Erzurum akslarının yanında Bayburt'un gelişen yeni bir değeri olarak göze çarpan Demirözü yolundaki Baberti Külliyesi'nin karşısı  belediye ve arazi sahiplerinin işbirliği ve üniversitenin mimari hassasiyeti dikkate alınarak imara açıldı. 

Planı Ankara'da yaptırılan alanda, geniş yolların olduğu sosyal donatılar ve cami, okul, park, spor ve yeşil alanlar en yüksek seviyede bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan yeni kampüste öğrenci nüfusu her geçen gün daha da artarken, bölgenin imara açılması ile özel sektörün hizmet endeksli sosyal donatıları, apart evleri, yaşam merkezleri gibi hizmetler vererek, üniversitenin cazibesini artırması bekleniyor. Yapılacak yerleşim alanları merkeze 4 kilometre uzak olan kampüs karşısına hizmeti getirerek, öğrencinin kaliteli bir öğrenim görmesi ve üniversitenin tercih edilebilmesine katkı sunacak.

Yeni iş ve istihdam alanlarının da açılmasına vesilecek olacak kararla birlikte, yeni hastane, Baberti Külliyesi ve karşısındaki uygun bir mimarideki yaşam alanları ile havalimanı yolu üzerinde yeni bir cazibe merkezi olacağa benziyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 5 yıl önce

Bayburdumuza hayırlı olsun. Bayburt için üniversitemiz için çok isabetli olmuştur. Bayburt havaalanı yolu üzerinde olduğu için güzel bir vizyon olur değer katar emeği geçenleri kutlarım.

Avatar
Kete yiyen adam 5 yıl önce

MaşAllah belediyeyi tebrik ederim, çok isabetli bir karar olmuş bayburtun gelişmesi adına önemli bir adım bu bölgeye yeni evler yurtlar yapılmalı bol bol

Avatar
Mithat 5 yıl önce

Hayırlı uğurlu olsun bayburt için güzel bir proje oldu

Avatar
ÜNİVERSİTELİ 5 yıl önce

Bayburt üniversitesini terçih edip gelen biz öğrenciler tarafından bakan yokmu ? Sosyal hayatımız kampüs içine sıkışmış, dolmuşla cafeye giden bir üniversiteli olurmu ya. Az empati yapın lütfen eğer üniversiteyi oraya götürdünüz se karşısını da imara acarak öğrencilerin ihtiyacını karşılayacaksınız.

Avatar
bayburtlu piyanist 5 yıl önce

vayyy yakışır bayburtuma

Avatar
Çoruhlu 5 yıl önce

Bayburt için harika bir proje, ALLAH’ın izni ve Belediyemizin çalışmaları ile Bayburtumuz son sürat gelişmeye devam edecektir.Bayburt’ un böyle bir projeye çok ihtiyacı vardı emeği geçen herkesi tebrik ederim.

Avatar
talip 5 yıl önce

üniversite için önemli bayburt içinse güzel bir yapılaşma olacağa benziyor

Avatar
DEDE KORKUT 5 yıl önce

Bayburt'un büyümesine katkı sağlayacak. Tebrikler.