ATAK, ‘Bayburt’un tırmanış rotaları’nı belirliyor

ATAK Arama ve Kurtarma Spor Kulübü Bayburt, Erzurum ve Erzincan'da tırmanış rotası belirlemek için çalışma başlattı.

ATAK, ‘Bayburt’un tırmanış rotaları’nı belirliyor
Bayburt Postası - ATAK Arama ve Kurtarma Spor Kulübü Bayburt, Erzurum ve Erzincan'da tırmanış rotası belirlemek için çalışma başlattı. Türkiye'nin ünlü dağcıları Emrah Özbay ve Burak Çankaya’nın KUDAKA tarafından onaylanan "Kuzeydoğu'nun Dikey Dünyası" Projesi kapsamında başlattığı çalışmada, her 3 ilde toplam 150 tırmanış rotası açılacak.

Proje yürütücüsü Çetin Bayram gözetiminde kayalık alanlarda rota belirlemek için tırmanış gerçekleştiren ATAK Arama ve Kurtarma Spor Kulübü ekibi tarafından, yer yer bin metrelik yüksekliği bulan kayalık kesimlerde yıkım ve temizleme çalışması yapılıyor.

Proje kapsamında Erzurum'da 100, Bayburt ve Erzincan'da 25'er tane tırmanış rotası açılacağı öğrenilirken, toplam 150 bölgeyi dağcılığın kaya tırmanışı branşına da açılacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.