Arapdüzü Doğa Parkı hizmete açılıyor

'Yeryüzü Cenneti' olarak adlandırılan Arapdüzü Doğa Parkı tamamlanarak hizmete giriyor...

Arapdüzü Doğa Parkı hizmete açılıyor
Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı köyü sınırları içerisindeki Arapdüzü Doğa Parkı hizmete açılıyor.

Güneysu Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile 'Yeryüzü Cenneti' olarak adlandırılan Arapdüzü Doğa Parkı tamamlanarak hizmete giriyor. Proje ile sahilden yaklaşık 25 kilometre içeride ve yaklaşık bin 800 rakımda dünyada eşi benzeri bulunmayan bir doğa parkı oluşturuldu. 100 hektardan fazla alanda kurulan parkta, balta girmemiş ormanın içerisinde 1 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru ve gözetleme kuleleri oluşturuldu. Parkı ziyaret eden turistler; doğal taş, asma köprüler ve ahşap köprülerden oluşan yürüyüş parkurunda gezip hem bitki örtüsünü hem de doğal şelaleleri gözlemleme imkanı buluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, projenin yüzde 95’lik kısmının tamamlandığını belirterek turistleri Arapdüzü Doğa Parkı’na davet etti. Çiçek yaptığı açıklamada, “Arapdüzü Doğa Parkı 106 hektar alan üzerinde kurudu. İçerisinde 800 metre yürüyüş parkuru, 200 metre basamaklı yürüyüş parkuru, asma köprüler, ahşap köprüler ve gözetleme kuleleri bulunuyor. Tüm çalışmalar doğaya ve bölge mimarisine uygun yapıldı. Ahşap kullanılarak doğanın içerisinde güvenli bir ortam oluşturuldu. Rizelilerin, Karadenizli hemşerilerimizin, özellikle Orta Doğu’dan gelen yabancı turistlerimizin yürüyüş yapabileceği, piknik yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandı.” dedi.

Kaymakam Çiçek, parkın oluşturulduğu bölgeye yöre halkının Arapdüzü ismini verdiğini, bu nedenle parkada aynı ismi vermeyi Uygur gördüklerini ifade etti. Çiçek yaptığı açıklamada, “Arapdüzü isminin nereden geldiğine dair tarihsel bir veriye sahip değiliz. Ancak yaşlı insanlarımızın bahsettiğine göre çok eskiden buradan Arap ülkelerine gider kervanlar geçermiş. Bu kervanlar burada konaklayıp dinlenirmiş. Bu bölgenin isminin buradan geldiğini düşünüyoruz. Son yıllarda bölgemiz özellikle Orta Doğu ülkelerinden önemli sayıda misafiri ağırlamaya başladı. Arap turistler Güneysu’yu Başbakanımızın ili oluşu dolayısı ile ziyaret etmek istiyorlar. Bu misafirlerimizi bundan böyle bu güzel mekanlarda ağırlama imkanı bulacağız.“ diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.