Yıldırım: "Bayburt daha fazlasını hak ediyor"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, genel seçimlere 6 gün kala partisinin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bayburt’a geldi.

Yıldırım: "Bayburt daha fazlasını hak ediyor"
Bayburt Postası - Bayburt’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım,  AK Parti hükümetleri döneminde Bayburt'a yapılan hizmetlere değindi. Yıldırım konuşmasında, "Bayburt daha fazlasını hak ediyor. Çünkü yıllardan alacağı var" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bayburt mitinginde dile getirdiği hızlı tren konusuna değinerek "Bayburt'a hızlı tren gelecek" diyen Yıldırım, Salyazı Havaalanı projesinin ise zaman içerisinde hayata geçeceğini kaydetti. Konuşmasında AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Naci Ağbal'dan da övgüyle  bahseden Yıldırım, "Türkiye’nin yetiştirdiği ender bürokratlardan biri. 12 yıllık AK Parti başarısının arkasındaki isim Naci Ağbal'dır" diye konuştu.    

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Beyzade Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, TCDD Eski Genel Müdürü Süleyman Karaman, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, STK temsilcileri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasında AK Parti Hükümetinin 2002 yılından bu yana yaptığı icraatları anlatan Yıldırım, muhalefet partilerine yüklendi. Yıldırım, CHP ve MHP’nin umutlarını HDP’nin barajı aşmasına bağladıklarını savunduğu konuşmasında şunları dile getirdi:

“7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için Bayburt için hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimde bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu seçimin öne çıkan bir özelliği var. Bu seçimde rakiplerimizin kazanıp iktidar olma yolunda bir hedefleri yok. Bunu niye söylüyorum, terörü arkasına alan bir bölücü pati var. Herkes umudunu ona bağlamış. Bunlar barajı geçsin, AK Parti’yi başka türlü iktidardan edemiyoruz, bari onu yükseltelim. AK Parti’de aşağıya düşsün. Proje bu. Bu proje yerli bir proje değil. Bu proje uluslararası güçlerin Türkiye ile başa çıkamayacaklarını gördükleri için, Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak için piyasaya sürdüğü projedir. Neden bunu söylüyorum. Amerika’nın en saygın, İngilizlerin en saygın gazetesi Türkiye’deki seçimlerde sadece HDP’yi anlatıyor. Sanki AK Parti yok, MHP yok, CHP yok. Niye? Türkiye’nin içerisine kurt düşürelim, fitne sokalım, Türkiye’nin gücünü zayıflatalım. Yağma yok, bu millet uyandı. Size bu topraklarda ekmek yok. Başüstüne diyen, Amerikan başkanının karşısında el pençe divan duran bir Türkiye Başbakanı yok artık. Dünya’ya ‘One Minute’ diyen bir Cumhurbaşkanı var artık. Bu bölgedeki olaylar Türkiye’nin dışında şekillenemez diyen, bölgede ameliyat yapmak isteyenlere dimdik duran bir Türkiye var. Bu Türkiye bazılarını rahatsız ediyor ama bu Türkiye 78 milyon kardeşimizi de gururlandırıyor. Ben Avrupa’ya gittiğimde bana şunu söylüyor hemşerilerimiz; ‘Biz AK Parti hükümeti döneminde Türklüğümüzü fark ettik, Ay yıldızlı pasaportun önemini bu günlerde, bu dönemde anladık. Allah razı olsun diyorlar.' Güçlü olursanız vatandaşınız da güçlü olur. Yürüyüşü değişir. Türkleri özel odalara alıp orada tepeden tırnağa arıyorlardı. Şimdi Türk pasaportunun itibarı var. Neden? Çünkü onların derdiyle dertlenen, sorunlarıyla ilgilenen bir hükümet var.”


 
“Kılıçdaroğlu’na hızlı tren bileti gönderdim, biletimiz yandı”

Yıldırım, yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini de eleştirdi:

“Kılıçdaroğlu asgari ücretle ilgili vaadini açıklarken dedi ki; ‘Türkiye 79 yılda 780 milyar dolar kaynak tüketti. AK Parti ise 9 yılda 1.9 katrilyon kaynak tüketti.’ Yani 79’un üç katı. Nasıl tüketeceksin olmayan parayı. Borç azalmış. Demek ki var da tüketti. Nasıl tüketecektik. Yollar nerede, hastaneler nerede, sosyal destekler nerede. Aslında onu söylerken Kılıçdaroğlu diyor ki, Türkiye 1’di 3 oldu. AK Parti döneminde 3 kat büyüdü. Muhalefetin lideri de Türkiye’nin AK Parti döneminde büyüdüğünü aslında ikrar ediyor. Teşekkür ederim. Ama teşekkür etmediğim bir şey var. Eskişehir’e gitti, hızlı trene binmedi. Marmaray’a binmedi. Bilet aldım gönderdim kullanmadı. Biletimizde yandı. Canı sağolsun. Ülkenin başarılarıyla herkesin gururlanması lazım. İktidar muhalefet fark etmez."

“Diyarbakır'a kimse giremez diyeceksin, İstanbul’da Türk Bayrağı sallayacaksın”

Konuşmasında HDP’nin İstanbul mitingine de değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Değerli hemşehrilerim, bölünme ve parçalanma lüksümüz yok. Ülkemizin birliğini beraberliğini çekemeyenler olduğu aşikar. Bizim vazgeçmeyeceğimiz 4 şeyimiz var. Kim ne yaparsa yapsın bu ülke topraklarında asla ameliyata müsaade yok. Bu bize atalarımızdan dedelerimizden yadigardır. Onların şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları sonuna kadar muhafaza etmek, tek bayrak, tek millet, tek vatan ve ay yıldızlı tek bayrak. Bundan başkasını takmayız. Diyarbakır’da buraya HDP’den başkası giremez diyeceksin. İstanbul’a geleceksin Türk Bayrağı sallayacaksın. Cumhurbaşkanı adayı olacaksın Türk Bayrağı’nın yanında resim çekilmekten utanacaksın, imtina edeceksin. Şimdi gülücük dağıtarak, ‘biz yanlış yaptık doğru olacağız’! Hangisine inanacağız? ‘Ermeni soykırımı vardır’ diyene mi inanacağız? Kudüs Yahudilerin diyene mi inanacağız? Selahaddin Eyyubi’nin kemikleri sızlıyor. Kudüs’ü haçlıların elinden alan Selahaddin Eyyubi’nin torunu ‘Kudüs Yahudilerindir’ diyor. Değerli hemşehrilerim asla oyuna gelmeyeceğiz. Bize bizden başka dost yok. Bugün dünden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Onun için Bayburt’un kararı çok önemli.”

“Bayburt daha fazlasını hak ediyor”

AK Parti hükümeti döneminde Bayburt’a yapılan hizmetlere de değinen Yıldırım, şunları keydetti:

“Bayburt’ta ben göreve başladığımda bölünmüş yol yoktu. Şu anda 80 kilometreyi geçti. Daha bir o kadarda önümüzde devam eden iş var. Bayburt’ta 2002 öncesi ben göreve başlamadan önce, 10 yıl 1993-2002 toplam yollara harcanan paranın bugünkü değeri 87 milyon lira. Benim dönemimde 2003-2014 arasında ödenen para ne kadar biliyor musunuz? 518 milyon. 6 kata yakın para. Helalı hoş olsun. Bayburt daha fazlasını hak ediyor. Çünkü yıllardan alacağı var."

"
Erzincan ile Bayburt’u birleştiriyoruz"

Yıldırım; Erzincan ile Bayburt’un iki noktadan birleşeceğini söyledi:

“Bir yandan Trabzon’a bir yandan Erzurum’a ne kaldı? Ya Erzincan? Trabzon’a bağladık, az bir şey var. Tamamlanıyor, kısaltıyoruz. Erzurum’da aynı şekilde devam ediyor. Kop tünelinin yarısı bitti. İnşallah onu da sizin hemşehriniz Bayburt Grup yapıyor, Abdurrahman Şentürk. Dedi ki 'burayı ben yapacağım, memleketime bir imza atmak istiyorum.' O işi üstlendi devam ediyor. Kaldı Erzincan. Erzincan ile Bayburt’u da birleştiriyoruz. Hem de iki yerden birleştiriyoruz. Birini direk Erzincan’a bağlayacağız. Birde Otlukbeli üzerinden bağlayacağız.”    

"Bayburt’a hızlı tren gelecek"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bayburt mitinginde dile getirdiği hızlı tren konusuna da değinen Yıldırım, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yıllar önce Bayburt'a gelip Kop Tünelini yapacağız dediğimde, baktım Bayburtlu hemşehrilerimin gözüne pekte inanmış gibi görünmediler. Niye? Çünkü, yıllarca söylenmiş. Her gelen seçimden seçime söylemiş. Ama benim sözüm senettir. 12 yıldır da böyleydi. Ne zaman ne söz verdiysem, Allah’a şükür yaptım, yapamayacağım hiçbir şeyi de söylemedim. Bayburt’a hızlı tren de gelecek. Bu kadar.”

"Salyazı Havaalanı değerlendirme aşamasında"

Salyazı havaalanını incelediğini söyleyen Yıldırım, konunun değerlendirleceğini söyledi:

“Salyazı’da başlanan bir küçük havaalanı var. Orayı ben de inceledim. Hatta helikopterle indim Salyazı'ya. Zahra sermişler, kurutuyorlar. Orayı değerlendireceğiz. Ama hemen değil. Şimdi hemen dersem, yanlış olur. Bir kere bir yolcu potansiyeli oluşması lazım. Önce yollar bitecek. Yolları ve tünelleri bitireceğiz. Tren yolunu yapmaya başlayacağız. tünel bitecek ve Erzurum 40 dakika olacak. Erzincan ve Trabzon keza. Salyazı, küçük ölçekli bir havaalanı olur. Özel seferler için böyle bir havaalanına ihtiyaç var. Ama dediğim gibi öncelikler önemli. Tren mi daha önce yoksa havaalanı mı daha önce olsun derseniz önce tren, sonra havaalanı. Ama önce şu başladığımız işleri bitireceğiz. Trenle ilgili çalışma zaten yapılıyor. Şimdi bakın siz şanslısınız iliniz küçük. Ama ünvanı büyük.”

“12 yıllık AK Parti başarısının arkasında Naci Ağbal var”

Yıldırım; konuşmasında sık sık Bayburt Milletvekili Adayı Naci Ağbal’a da yer verdi ve kendisinden övgüyle söz etti:

"Değerli hemşehrilerim, öncelikle çok şanslısınız. Neden şanslısınız? Türkiye’nin yetiştirdiği ender bürokratlardan biri olan, 12 yıllık AK Parti başarısının arkasında olan bir arkadaşımız, Maliye Müsteşarımız Naci Ağbal adayınız. Zaten Bünyamin Özbek benim kardeşim. O sizin evladınız. Buraya hizmet etmek için bizimle beraber ne kadar gayret ettiğini ben biliyorum. Bu projeleri ne kadar takip ettiğini biliyorum. Ama sizden bir şey istiyorum. 2’de 2’ye var mısın Bayburt? Hazır mısınız? 7 Haziran’da destan yazacak mısınız? Türkiye 1. si olacak mısınız? Bayburt’a yakışan budur Allah sizlerden razı olsun."

“Bütün köylerin içi parke taşıyla kaplanacak”

“Şimdi size bir söz daha vereceğim. Takipçisi benim. Bütün köylerin içi parke taşıyla kaplanacak. Bunun takipçisi de ben olacağım. Köyler şehir gibi olacak. Pırıl pırıl, içi parke taşıyla döşenecek, sokaklar parke olacak. Her desteğin bir karşılığı vardır. Sizde görevinizi eksiksiz yapacaksınız. Ben bu dönem milletvekili değilim, 3 dönemi tamamladık. Ama bu partiyi biz kurduk. Bu partinin Türkiye’ye daha fazla hizmet götürmesi için de var gücümüzle çalışacağız.”

Şentürk’ten şampiyonluk sözü

Yıldırım'a, Bayburt Grup İl Özel İdarespor forması hediye eden Abdurrahman Şentürk, Yıldırım’a Bayburt Grup’u önümüzdeki dönem şampiyon yapacağının sözünü verdi. Forma hediye eden Şentürk’ün borçlu çıktığını belirten Yıldırım, “Abdurrahman Şentürk forma verdi, borçlu çıktı. Bayburtluların huzurunda Bayburt’un şampiyon olmasının sözünü istiyoruz. En iyi topçuları alacak, Bayburt'un sesini daha da yukarılara çıkaracak. Abdurrahman Şentürk ne diyor bakın 'Bayburt Grup’un bir üst lige çıkacağının sözünü veriyorum' diyor. Ama Bayburt'tan da 7 Haziran’da Türkiye birinciliğini istiyorum." 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

iyide sayın binali yıldırım milletvekili bile olamayacak bu sözleri hangi sıfatıyla veriyor. seçim sonrası dışardan bakanmı olacak yoksa nede olsa ne desek bayburtlular inanıyor mantığıylamı hareket ediyor

Avatar
ALİ 9 yıl önce

bu neyin telaşi

Avatar
yazıcı 9 yıl önce

etkin ne yetkin ne