Üstün, Başkanlık Sistemi'ni eleştirdi

Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Bayburt'u ziyaret etti.

Üstün, Başkanlık Sistemi'ni eleştirdi
Bayburt Postası - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden ve yerel basının sorunlarını dinleyen Üstün, daha sonra parti binasında açıklamlarda bulundu. 

Gelecek Parti Kurucular Kurulu Üyesi Hakan Kobal, Gelcek Parti Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Gelecek Parti Gümüşhane İl Başkanı Yasin Uçan ve Gelecek Parti Bayburt Merkezi İlçe Başkanı Hüseyin Tekin'in eşlik ettiği Feramuz Üstün, 53 ilde teşkilatlanmalarını tamamladıklarını, Koronavirüs pandemi döneminin ardından teşkilatlanma çalışmalarına devam ettiklerini, kendisinin Gümüşhane Milletvekilliği olduğu yıllardan Bayburt'u hep kardeş şehir olarak gördüklerini ve Bayburt’un, Gümüşhane’nin sıkıntılarını Bayburt Milletvekilleri ile birlikte çözmeye çalıştıklarını ifade etti. 

"Başkanlık Sistemi ekonomik anlamda ve her anlamda bizi kötüye götürdü"

Türkiye'nin koronavirüs mücadelesini atlatarak bir an önce işe, üretime dönmesi gerektiğini belirterek, insanların iş, aş, ekmek derdinin olduğu bir dönemde; bir araya gelip, bütün siyasetçilerin, bütün devlet yöneticilerinin, milletin geleceği için çareler aramasını gerektiğini ifade eden Üstün, "Siyasette gelinen noktada ayrıştırıcı dil, ötekeleştirici dil topluma zarar veriyor. Eskiden oldugu gibi şimdi de zarar veriyor. Bunun için bu dilden uzaklaşacağız. Geçmişteki kavgalarımızdan vazgeçeceğiz, geleceğe ümitle bakmak için Gelecek Partisi olarak yola çıkış amacımız bu geçmişte yaptığımız içinde bulunduğumuz siyasi partilerde güzel hizmetler yaptığımız dönemler oldu. Eksiklerimizin olduğu dönemler oldu ama geldiğimiz noktada daha ileri gidilemeyeceğini Başkanlık Sistemi'nden sonra yaşanan gelişmelerden sonra bu ülkenin ileriye gitme ihtimalinin olmadığını gördük ve bu süreçte yaşananlar kenarda siyasetten uzak durmamızı  hayatımızı konforlu yaşamak varken, memleket için elimizi taşın altına koyma ihtiyacını hissettiğimiz bir dönem oldu. Ve her gittiğimiz yerde milletimizin bir çare arayışı içerisinde olduğunu gördük. Sinmiş, pusmuş ve çekinmiş bir milletle karşılaştık. Büyük çoğunluğu dertlerini söylerken dahi çekinerek söylüyor. Biz bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Memleketi uçuracağız diye iki yıl önce getirilen Başkanlık Sistemi ekonomik anlamda ve her anlamda bizi kötüye götürdü" dedi. 

 

Eleştirilerini Başkanlık Sistemi üzerinden devam eden Üstün, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Döviz 2,9'dan 7'ye çıktı, faizler 6'lardan 12'ye çıktı. Milli gelir 12 bin dolardan 9 bin dolara düştü. Sonuç olarak ekonomide her geçen gün kötüye gittik. Bunun anlamı şudur; tek kişi yönetiminde sonuç buraya gidiyor maalesef. Hukuk, adalet tek kişinin elinde olduğu dönemlerde kimse üretim yapmıyor, üretimden korkuluyor, insanlar yatırım yapmaktan korkuyor. Yatırımdan, üretimden çekinilen ülkelerde istihdam oluşmuyor ve işsizlik oluşuyor. Bütün bunların panzehiri insanların huzur içerisinde yatırım ve üretim yapacağı bir zemin oluşturmaktır diye düşünüyoruz. Yani şuan içerisinde bulunduğumuz ekonomik krizin sebebi siyasi ve yönetim krizi olmasından kaynaklanmaktadır. Bir sistem krizinden kaynaklanmaktadır. Yoksa ülkemizin ne kaynak sıkıntısı vardır, ne de üretim sıkıntısı vardır. Yeter ki bu sistem sıkıntısını aşalım, var gücümüzle bu ülkeyi ayağa kadırırız, şahlandırırız. Özellikle AK Parti'nin kuruluşunun içerisinde bulunmuş yıllarca hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak iyi ve güzel hizmetlerimiz oldu. Gelinen noktada hep beraber emek vererek inşa ettiğimiz güzel binayı söke söke zemine doğru iniyoruz. Bu saatten sonrada yeni bir alternatifle çıkmış olduğumuz yolda milletimizi yanımızda bulmaktan, milletimizin teveccühüne mazhar olmaktan son derece mutluyuz. Bayburt özeline gelince de bildiğim kadarıyla benim milletvekilliği dönemimde sürekli dillendirdiğim askeri birlikler meselesi vardı. Çünkü onlar büyükşehirlerin üzerine yüktü, bütün Türkiye'ye mal olmuş ve yakından takip ettiğim bir projeydi. Büyük şehirlerimizde her anlamda üzerine yük olan Askeri Birliklerin Anadoludaki şehirlere taşınması gerektiğini, o şehirlerin canlanması gerektiğini hep söyler, hep takip eder dururdum. Duyduğum kadarıyla Bayburt'a bir askeri birlik geliyormuş, bundan da son derece mutluyum. İnşallah Bayburt'u hareketlendirecek ve ekonomisine katkıda bulunacaktır. En kısa zamanda gerçekleşip, tamamlanıp Bayburt'un ekonomisine katkı sağlamasını bekliyorum." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asım 4 yıl önce

gelecek partisiymiş neyin geleceği sizin menfaatinizin geleceği dün aynı hükümette görev yapmadınızmı sormazlarmı size o gün sesiniz çıkmıyordunızda bugün koltuklarınız alındı diye niye bağırıyorsunuz ayıp

Avatar
sefer 4 yıl önce

akp yi bölen emir kulları diğer taraftan mhp yi bölen ip ciler emellerinize ulaşamayacaksınız ALLAH bu devletin ve milletin yardımcısıdır chp ve hdp nin siyasetini yapacak kadar küçülmüşler bu ayıp onlara yeter anlarlarsa

Avatar
Ahmet bey 4 yıl önce

Ak partiliyim ama adam doğru söylüyor daha takat kalmadı

Avatar
Ozan 4 yıl önce

Ülkeler her zaman aynı ekip yönetecek diye bir kural yok. Başaramayan gider başaran gelir. Bir hükümet bütçesi her yıl açık veriyorsa kimse kızmasın o hükümet iyi iş yapmıyor demektir. Bütçe açığı olan yerde borçlanma var demektir. Onun için bütçe açığını gideremeyen hükümetler naşarısızdır. Hadi birinci ikinci yılında bütçe açığını hükümet savunabilir ama 17 yıldır bütçe açık veriyor. Özelleştirme paralarında bütçeye derman olamamışsa ortada bir hata var demektir. Almanya bütçesi yıllardır fazla veriyor. Onun gibi ülkemiz nasıl ve hangi yılda bütçesi açık vermeyip BORÇ sıfır olacak. Bana göre partiler seçime giderken kim bütçe açığı yapmayacağını yaahhüt ederse o seçilip denenmelidir.

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Korku bacayı sarmış gelecek iyi olacak bıktık zamdan enflasyından

Avatar
Abbas yolcu 4 yıl önce

Başkanlık modelinde ,UÇACAĞIZ DEDİLER VE UÇTUK.....!

Avatar
kadir 4 yıl önce

kim inanır sizin gibi koltukları alınanda ağlayanlara düne kadar beraberdiniz ne oldu ağlamaya başladınız gidin işinize sizden bu memlekete hayır gelmez

Avatar
Vedat yılmaz 4 yıl önce

Ak partiden aday gösterilmeyenlerin nedeni bu fotograftan daha iyi anlaşılıyor. Sadakat herkese her yerde gerekecek. Gelecek oartisinede başarılar dilerim.