Ünlü işadamları Özdemir ve Arslan Bayburt'ta

Ünlü iş adamları Nihat Özdemir ve Ahmet Arslan Bayburt'a geldi.

Ünlü işadamları Özdemir ve Arslan Bayburt'ta
Bayburt Postası - Ünlü iş adamları Nihat Özdemir ve Ahmet Arslan Bayburt'ta. AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal'ı ziyaret etmek için Bayburt'a geldiğini söyleyen işadamı Özdemir, Ağbal'dan övgüyle bahsettiği konuşmasında, "Keşke benim memleketimde de Naci Ağbal gibi bir aday olsa" dedi.   

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın verdiği yemekli toplantıda konuşan işadamı Nihat Özdemir, Türkiye'nin koalisyon dönemlerinden çok çektiğini ve ülkede yakalanan istikrarın devam etmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında, yurt dışındaki ve Türkiye’deki yatırımlarını anlatarak, 7 Haziran’da siyasi istikrarın aynı şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.

Özdemir, şunları kaydetti: 

“Şunu bilmeniz gerekiyor. Siyasi istikrar bizi bu noktaya getirdi. Ben koalisyon dönemini de bilirdim. Sayın müsteşarımda bilir. Bir Yüksek Planlama Kurulu kararı olurdu, 7 bakanımız imzalardı. Vallahi 6 ayda çıkarırdık. Şimdi bir günde çıkıyor. Dış kredili işler yaptık. Krediyi biz getirdik. Devlet şu kadar faizini ödüyordu, gerisini biz ödüyorduk. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı lazım. 8 aydan önce bir Bakanlar Kurulu kararı çıkmazdı. O bakan o bakanla kavga etmiş. Birisi DSP’den, biri MHP’den, diğeri Anavatan’dan, her birisinin imzası lazım. İmza atmazlar. Kavga etmişler birbirleriyle. Yalvara yalvara imzalatırdık, 8 ayda bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardı. Şimdi Pazartesi günü başlıyor Bakanlar Kurulu toplantısı, en geç Cuma günü karar çıkıyor. Biz işimize bakıyoruz. Eskiden mesaimizin çoğu evrak takip etmekti. Allah müsteşarımızdan, devletten razı olsun biz bu günlere geldik. İnşallah bu ülkede siyasi istikrar bozulmaz, çünkü siyasi istikrar bozulursa ben ekonomideki istikrarında bozulacağını görebiliyorum. Biz bunları yaşadık. Türkiye işte 3 bin dolardan başladı, geldik 10 bin 500 dolara.”

“Bütün dünya Türkiye’nin yaptığı gibi özelleştirmeyi yapacak”

Türkiye’de ve yurt dışında önemli projelere imza attıklarını dile getiren Özdemir sözlerine şöyle devam etti: 

“Havalimanı projelerini yapıyoruz. Öncelikle Sabiha Gökçen havalimanını yaptık. Şimdi İstanbul’un 3. havalimanı, dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 5 ortak beraber yapıyoruz. Kosova’da gittik Priştine havaalanını yaptık. O zamanki başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman bizi böyle bir toplantıda toplamıştı dedi ki; ‘Balkanlar bizim için çok önemli. Atalarımız dedelerimiz oraya askerlerimizle gittiler. Biz şimdi oralara gideceğiz yatırım yapacağız. Oralardaki insanlarımız işsiz. Biz oralarda Türk’ün varlığını bir daha göstereceğiz’ dedi. Ve bizleri saldı. Biz şimdi bugün Arnavutluk’ta, Makedonya’da, Bulgaristan’da ve Kosova’da önemli işler yapıyoruz. Ahmet Çalık’la gittik Kosova’da elektrik dağıtımını aldık. Koca ülkenin elektrik dağıtımını biz yapıyoruz. Gittik Nijerya orada yatırımlar yapıyoruz. Çünkü bütün dünya Türkiye’nin yaptığı gibi özelleştirmeyi yapacak.”

“IMF diyordu ki yatırım yapmayın”

Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal’ın müsteşar olduğu dönemde kendilerine her türlü yardımı ve kolaylığı sağladığını dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Sayın müsteşarımla 2006 yılında ben Müteahhitler Birliği Başkanıydım, o zaman ödenek sıkıntıları vardı, o zaman IMF ile programlar vardı. IMF borcumuz vardı. IMF diyordu ki yatırım yapmayın. Yani o zamanlar yatırım yok. Yatırım yaptırmıyorlar. Ödenek bulamıyorduk. Sayın müsteşarıma giderdik. O zaman genel müdürdü. Ağlardık. Müteahhitler Birliği’ni temsilen gidiyorduk. Para yok, ödenekler var. Genel müdürlüğü döneminde ve müsteşarlığı döneminde ne zaman odasına gitmişsem, ‘Sorun ne, problem ne?’. Çözmeden beni yollamamıştır.  Biz ondan memnunuz, Allah’ta onun yardımcısı olsun.”

“Keşke benim memleketimde de Ağbal gibi bir adayımız olsa” 

Ağbal’ın Bayburt için büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Özdemir, Ağbal’a övgüler yağdırdığı konuşmasında şunları söyledi: 

“Bayburt için bir kazançtır. Keşke benim de memleketimde Diyarbakır’da, Bitlis’te böyle bir adayımız olsaydı. İmreniyorum kendisine. Gene bir konum vardı kendisine gitmiştim. Meğer o gün aday olmaya karar vermiş, beni yolcularken dedi ki ‘Bende aday oluyorum’. Bende kendisine bir söz verdim, dedim ki nereden aday olursanız olun ben geleceğim sizi bir ziyaret edeceğim. Bende bugün verdiğim sözü tutmanın mutluluğu içerisindeyim.”

“2013 Haziran’dan beri ülkemiz patinaj yapmakta”

Konuşmasında Gezi olayları ve 17–25 Aralık sürecine de değinen Özdemir, yaşanan olayların ülke istikrarında patinaja neden olduğunu savundu. Özdemir şöyle devam etti:

“Biz 3. havalimanını 5 ortak karşımızda Almanlar oturuyordu. Diğer tarafta Fransızlar oturuyordu. Bunlar dünyanın en büyük deviydiler. Biz 5 Türk ortak hiç yabancı ortağımız yok. İhaleye girdik aldık. Tarih 3 Mayıs 2013’tü. Ekonomimiz zirvedeydi. Faizler en düşük olduğu sevideydi. Devlete 26 milyar Euro sadece kira vereceğiz. 10 milyar Euro yatırım yapacağız. Şu anda 3 bin kişi çalışıyor orada. Kamyon şoförü bulamıyoruz. Pakistan’dan, Vietnam’dan getiriyoruz. Özel izin çıkarttık oradan şoför getirdik. Ama onu takip eden günlerde 30 Mayıs’ta hepinizin bildiği gibi Gezi olayları başladı. Arkadan devam etti, 17–25 Aralık rakamların nereye geldiğini gördük. Onun için istikrar çok önemli, faizler en düşük seviyedeydi. Ve biz 10 bin dolara geldik ve iki senedir patinaj yapıyoruz. 2013 Haziran’dan beri ülkemiz patinaj yapmakta, gayri safi hasılamız büyümekte. Bu seçimdir, seçim her zaman halkın güvenini alarak iktidarın yoluna devam etmesi demektir. Biz bir an önce bu 10 binden kurtulup, 20 bin, 25 bin dolara çıkarmamız lazım milli geliri. Zaten 2023 hedeflerimiz de bu.  Allah hepimizin yardımcısı olsun.”

“Güneydoğuluyum, korkmaya lüzum yok”

Ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, “Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkenin sınırlarını korumamız lazım. Ben Güneydoğulu birisiyim, 12 bin çalışanım var benim, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde 12 büyük yatırımız var. Ama korkmadan da yatırıma devam ediyoruz. Hiç onlardan da korkmadık. Korkmaya da lüzum yok. Biz çünkü hakkın yolundayız. Adaletin yolundayız. Hizmetin yolundayız. Hiç korkacak bir şeyimiz yok bizim” diyerek sözlerini tamamladı.

"Fikir sofrası Bayburt’ta yapılacak"

Sanayi, finans, akademi, siyaset ve medya dünyasından 40 civarında katılımcı ile düzenlenen “Fikir Sofrası”nın kurucusu Malatyalı işadamı Ahmet Arslan ise, yaptığı projeleri anlattığı toplantıda “Fikir Sofrası”nın toplantılarından birinin Bayburt’ta yapılacağını söyledi. 

Ağbal: “Ülkeye büyük katkıları ve emekleri var”

AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: 

“Nihat Özdemir ve Ahmet Arslan bey ile birlikte biz 2006 yılından beri tanışıyoruz. Ben bütçe genel müdürü iken o yıllardan beri tanışıyoruz. Ben her iki iş adamımıza da Bayburt’a gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Son 12 yılda Türkiye’nin kalkınması anlamında gelişmesi anlamında hükümetimizin gösterdiği performansın özel sektör ayağında Nihat Özdemir’in de Ahmet Arslan’ın da büyük emekleri var. Ben kendilerinin çalışmalarını, gayretlerini bizzat yakından tanıyanlardan biriyim. Bu iki iş adamımızın emeklerini, gayretlerini inşallah önümüzdeki dönemde de göreceğiz. Ahmet Arslan özellikle bizim fikir dünyamızın gelişmesi konusunda hem ulusal hem uluslararası bağlamda gerçekten ortak akıl üretilmesi bağlamında çok güzel çalışmaları var. Bu çalışmaları başarıyla devam ettireceğine inanıyorum. Nihat Özdemir’i biz hep Fenerbahçeliliğiyle tanıdık ama ben iş adamı olarak bu ülkeye büyük katkılarınız ve emeğiniz var. Ben her ikinize de buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Ağbal ve Özbek tarafından her iki iş adamına Bayburt Grup İl Özel İdare ve Gençlik Spor forma ve atkıları hediye edildi.

Toplantıya Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve davetliler katıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuzkoktu 9 yıl önce

şu memleketin haline bakınki bir işadamı memlekete seçim çalışmasına geliyor.valimiz onu ağırlıyor...