Polattimur: "1989 ruhuna dönmemiz lazım"

Bayburt AK Parti Milletvekili aday adayı Abdurrahman Polattimur Bayburt'ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Polattimur: "1989 ruhuna dönmemiz lazım"
Bayburt Postası - Bayburt AK Parti Milletvekili aday adayı Abdurrahman Polattimur Bayburt'ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Bayburt Kültür Yardım Derneği eski Genel Başkanı da olan Polattimur, dernek döneminde yapılan faaliyetlere değindi.

Bayburt il olma sürecinde yaşanan hadiselere değinen Polattimur, "Gençlik dönemlerimden itibaren dernekçilik terbiyesi alarak Bayburtluluk ruhu ile yetiştim. O dönemler Bayburt'un il olması için verilen mücadeleye yakınen şahidim. İl olma isteği 1946 yılında kurulan derneğimizin tüzüğünde bile yer alan bir arzuydu. Onun için diyorum ki bizim 1989 ruhuna dönmemiz lazım. O birlikteliği sağlamamız lazım. Bunun için, 'biz' merkezli siyaseti Bayburt'a kazandırmak için aday adayı oldum" dedi.
  
Bayburt'un gelişip kalkınmasında iktidar partisi kadar muhalefet partilerinin sorumlu olduğunu söyleyen Polattimur, "İktidar eğer burada bir şey üretmiyorsa muhalefet neden teşvik etmiyor? Bunları da istişarelerle konuşmak anlatmak, tartışmak istiyoruz. Ama seçim dönemlerinde bunu yapamıyorsun. O da oy istiyor, sen de oy istiyorsun. O zaman sloganlar değişiyor. Doğru bazda tartışma ortamı yaratamıyoruz. Ama bugün bu mezranın dışındayız. Bugün hangi siyasi partiden olursak olalım bu masanın başına gelip tartışabiliriz. Çok rahat konuşabiliriz. Eğer 7 Haziran’dan sonra da eğer AK Parti’nin milletvekilleri gitmeyecekse diğer gidecek olan vekiller de bu sorunları bilerek gitmeli. AK Partili vekiller de tekrar gidecekse mutlaka bu sorunları bilerek gitmelidir" diye konuştu.

En büyük hedefinin AK Parti'nin hedeflerini Bayburt'a taşımak olduğunu kaydeden Polattimur, şunları söyledi:

“Biz projelerimizle Bayburt’a mutlaka geleceğiz. Biz bu yola projesiz çıkmadık. Benim en büyük hedefim; mensubu olduğum partinin hedeflerini Bayburt’a taşımak. Bayburt’un birçok sorununu çözmek için mensubu olduğum partinin Türkiye’yi kalkındırma hamlelerindeki yüzde 10’unu Bayburt’a kazandırsak yeterli. Ama bunu taşırken de afaki yatırımlar kalmamalı. Ben buraya doğru işlerle gelmeliyim. Yani ihtiyaç neyse ona hızlı bir çözüm üretmeliyim. İşte geldim buraya bir gökdelen dikeyim atıl dursun değil, bir tünel açayım sadece araçlar geçsin değil, tren yolunu yapayım sadece tren geçsin biz bakalım değil, bunlardan bu şehrin yararlanması gerekiyor. Benim anlatmak istediğim bu. Gerçekten bu şehirde neye ihtiyaç varsa yatırımlarda onunla birlikte gelsin. Yoksa burada birer şey yaptın yıllarca kullanılmadan durdu. İşte Kop’taki tesisler gibi Soğanlı’daki tesisler gibi.”

STK'ların içinden gelen biri olarak onların ağırlığını iyi bildiğini belirten Polat,  milletvekilliği makamının icarasını daha güçlü kılmak için aday olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle tamamladı:

“STK’ların gücünün ne olduğunu bilen, teşkilatlanmanın ne demek olduğunu bilen, siyasetle bir şehrin nasıl şekilleneceğini bilen biriyim. Ama bunu ifade ederken de şehirle bütünleşerek ifade etmek isterim. Ben burada STK’larla da bir araya geleceğim, istişareler yapacağız. Tek başıma sorunları çözmeye çalışmayacağım tabi ki herkesin her kesimin görüşüne başvuracağız. 'Ben' merkeziyetçilikten çıkmalıyız 'biz' merkezli bir siyaset anlayışıyla sorunlara çözüm aramalıyız. Benim anlayışım bu. Yoksa benim de hayalimde bir Bayburt var. Projelerim var bunları oturup konuşacağız tabi ki öyle hayata geçirmeye çalışacağız. Milletvekilliği güçlü bir icra makamıdır. Biz o makamın icrasını daha güçlü kılmak için buraya talibiz. Ben orada tabi ki sizlerden kurum ve kuruluşlardan gelecek talepleri hızlandırmak için orada bulunmak istediğimi ifade ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan akdağ 9 yıl önce

Sayın abdurahman bey sen bayburt köylerine hizmet etmek yerine ak parartiyle kendine hizmet ettin biz senin neden dernek başkanı olduğunu biliyoruz senin amacın zaten buydu o yüzden seni desteklemiyoruz sen o zamanda particilik yaparsın kusura bakma bu sefer beni kandiramiyacan oylar m. H. P ye