Partilerde liste heyecanı!

Seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini YSK'ya vermeye başladı.

Partilerde liste heyecanı!
Bayburt Postası - Seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini YSK'ya vermeye başladı. Dört büyük partiden ilk teslim eden CHP oldu. Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini, en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ya verecek. 

İlk teslim eden Kominist Parti

Bu kapsamda, YSK'ya aday listelerini ilk getiren parti Komünist Parti oldu.

CHP Tam listesini teslim etti

Komünist Parti'nin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK'ya gelerek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sundu. CHP'de tek bir yer dışında listeler tamamdı. Aday listelerinde CHP'nin Ankara 2. Bölge 1. sırası uzun süre boş kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kontenjana ayrılmış bu sıraya bir kadın aday yerleştirileceğini daha önce açıklamıştı.

Cuma günü sunuldu

Bu arada, Halkın Kurtuluşu Partisi'nin aday listelerini YSK'ya 3 Nisan Cuma günü getirdiği öğrenildi.

MHP'de bekleyiş sürüyor

Milletvekili aday listesi hazırlıklarının devam ettiği MHP Genel Merkezi'nde partililerin bekleyişi sürüyor.

HDP'nin listesi belli oldu

HDP eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, İstanbul 1. bölgeden, Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday gösterildi. Altan Tan Diyarbakır, Meral Danış Beştaş Adana, Ferhat Encü ise Şırnak 3. sıradan aday gösterildi. HDP Bayburt adaylarını da açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.