MHP'nin gözü, Bayburt ve Gümüşhane'deydi

Haziran seçimlerinde Gümüşhane ve Bayburt'tan Meclis’e birer vekil göndermeyi başaran MHP, her iki ilde de ciddi bir oy kaybı yaşadı ve sandıktan vekil çıkaramadı.

MHP'nin gözü, Bayburt ve Gümüşhane'deydi
Bayburt Postası - Haziran’da yapılan seçimlere göre oyları yüzde 4 düşen MHP’nin vekil sayısı da 80’den 41’e indi. 57 ilde hiç vekil çıkaramayan MHP’nin vekil kaybettiği iller arasında yer alan Gümüşhane ve Bayburt’un il teşkilatları büyük şok yaşadı.

1 Kasım milletvekili seçiminden en büyük kayıpla çıkan parti MHP oldu. Hiçbir ilde birinciliği yakalayamayan ve Ardahan dışında tüm illerde oy kaybeden MHP’nin en büyük sürpriz yaşadığı iller arasında Gümüşhane ve Bayburt da yer aldı. 

Haziran seçimlerinde Gümüşhane’den Mustafa Canlı ve Bayburt’tan Karabey Kadri Karaoğlu’yla Meclis’e birer vekil göndermeyi başaran MHP, her iki ilde de ciddi bir oy kaybı yaşadı. 

2011 Genel Seçimleri’nde Gümüşhane’de yüzde 21.61 oranında oy alan MHP, 2015 Genel Seçimleri’nde yüzde 31.44 oranında oy aldı. Bu artışın ardından Gümüşhane’nin 2 vekil sayısından birine sahip olan MHP'nin, 5 ay sonra yapılan 1 Kasım Erken Genel Seçimleri’nde oy oranı yüzde 22.97’ye düştü ve sandıktan vekil çıkaramadı. Haziran’da 23 bin 25 seçmenin tercih ettiği partinin oy sayısı Kasım’da 19 bin 656’ya kadar düştü. 

MHP’nin bu düşüşü Bayburt’ta da değişmedi. 2011’de yüzde 24.22 oranında oyun çıktığı Bayburt’ta, 2015’te ise yüzde 32.01 oranında oy geldi. 24. Dönem TBMM’de tek vekille temsil edilen tek il olan Bayburt’un 2015'te 2’ye yükselen vekil sayısından biri MHP’nin olmuştu. Daha önce Bayburt’ta 21. Dönemde vekil çıkarabilen MHP, 3 dönem sonra kazandığı ve 5 ay süreyle koruyabildiği vekilliği 1 Kasım Erken Genel Seçimleri’nde tekrar kaybetti. 14 bin 461 seçmenin oyunu aldığı Haziran seçimlerinin ardından Kasım’da sandıktan çıkan oy 9 bin 383’te kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
medine 8 yıl önce

TÜM İNANMIŞ ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE..!! BİZLER NE ARA KENDİ HATALARIMIZI EKSİKLERİMİZİ VE KİŞİSEL ÇIKAR UĞRUNA MAHVETTİĞİMİZ YERELDE TEŞKİLAT VE DAVAYA İNANANLARI UNUTUP LİDERE SALDIRMAYI VE TÜM BAŞARISIZLIKLARIMIZI LİDERİMİZİN ÜSTÜNE ATMAYI MEZİYET SAYMAYA BAŞLADIK. ŞİMDİ BİR ANALİZ YAPALIM BAYBURT'TA 2011 DE YAPILAN SEÇİMLERDE AKP YİNE AYNI OYU ALMIŞ PARTİMİZ MHP DE AYNI OYA YAKIN ALMIŞTI O ZAMAN BAYBURTTA MİLLETVEKİLİ SAYISI 1 İDİ AKP NİN TAVAN YAPTIĞI DÖNEMDİ 5000 OY ALIRSA MHP BÜYÜK BAŞARI DENİYORDU O DÖNEM 11000 OY ALINDİ ŞİMDİ İSE VEKİL SAYIMIZ 2 VE 9000 OY ALINIYOR. DÜN BAYBURT MHP ADINA TÜRKİYE'DE İLK ÜÇ TE İKEN ŞİMDİDE AKP ADINA İLK ÜÇTE BİRİLERİ ÇIKIP BUNU İZAH ETMELİ. YAZIK'Kİ ŞİMDİ TEŞKİLATLARIN TÜMÜ BAŞARISIZLIĞA KILIF BULMUŞ GENEL MERKEZ DİYEREK ÜSTÜNDEN ATMAKTA. BU DAVAYA İMAN EDECEK KADAR İNANANLARI BERTARAF EDECEKSİNİZ GÖREVDEN ALACAKSINIZ KARALAYACAKSINIZ KİMSEYİ ÇALIŞTIRMAYACAK'SINIZ SİYASI ÇIKAR UĞRUNA TEŞKİLATI DARMA DAĞIN EDECEKSİNİZ MİLLETE TEPEDEN BAKA

Misafir Avatar
SİNAN 8 yıl önce @medine

buradan size ekmek çıkmaz.Abiniz daha adayken genel başkanla ilgili mesela çıpkınıs köyünde söylenenleri hiç unutmuyorum. şingahta dolaşılan evleri ve yeğenlerinizin akpye oy istemelerinide biliyorum. eniştenizin dana çobanlığına göndereceği :) kişileride. susarsanız batmazsınız.

Beğenmedim! (0)
Avatar
OŞE 8 yıl önce

Vahit kardeşim hikayelerini kendine sakla bence, Aziz milletim veya Rabbimi bu işlerinize alet etmekten vazgeçin. Bugün Özbeğin gölgesindeydin şimdi Naci Beyin. Senin ne olduğunu biliyorum ve farkındayız. Medine kardeşime gelince, haklı bir haykırış içindesin fakat İL YÖNETİMİ bunu duymayacak kadar sağırdır. Bugün onurlarıyla bırakmadıkları yönetimi yarın seçim ile bırakacaklar. Sn. Kadri bey'i kendi işlerine alet ettiler ve kaybettiler.

Misafir Avatar
ali 8 yıl önce @OŞE

kardeşler adaylarımızın hatası yok. hata tepede yapıldı. bunun inkar edilecek bir tarafı yok. genel politikamız iflas etti. bizim milliyetçiliğimize değilde, akp' nin bir zamanlar ayaklar altına aldığı milliyetçiliğine inandı. kesin olarak söylüyorum artık bir şeyler değişmelidir.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
vahit 8 yıl önce @OŞE

Bir dahaki hikayede sana sorarız....Senin gibi kişiler için farkeden birşey yok...Mhp kazandığında mhp konvoyunda ak parti kazandığında ak parti konvoyundasınız...Sana diyecek birşey yok

Beğenmedim! (3)
Avatar
ne ararsan var 8 yıl önce

davasını sıra kendilerine gelsin diye satmaya alışanlardan mı bahsedelim 7 haziranda adamların mekanın önünde bağırdınız diyenden mi 7 haziranda bağıranlar 1 kasımda yine bağırıyordu doktor civanım 7 haziranda parayı iyi dağıtamayanların hepsinden görevi alıp 1 kasımda para dağıtma işini kimlere verdiniz bu 2 seçimin akp ye toplam maliyetini bi söyleyin he c.b den örtülü ödenekten gönderilen 5 er binliralardan biraz bahsedin biraz ş.k nın eşinin ev ziyaretlerinde ettiği iftiralardan ve masaya bırakıp kalktığı paralardan bahsedin yanlız şu medine diye yazan zavallı sakın abinle başkalarını mukayayese etme bu davada hiç kimse sizin aileniz kadar bu davaya ihanet etmedi edemez çok başarılı kocanız belediye seçimlerini alaydı keşke yada kongreler hariç bir seçim mücadelesi yapsaydı konuşupta iğrençleşmeyin mahallenizde ve çevrenizde neler konuştuğunuz hangi partiye oy istediğiniz bütün ülkücüler tarafından iyi biliniyor

Avatar
OŞE 8 yıl önce

Vahit Bey, bilmeden ve sinirlerine hakim olamadan yorum yapmamalısın. Ben sandık başında bile açık bir şekilde AKP'ye oyumu versem görenler bile inanmaz. Senin ağalarının taktiği o bahsettiğin konvoy işleriniz. 50 yıllır değiştirmediğiniz parti kalmadı. Lütfen insanları kandırmayalım..

Avatar
vahit 8 yıl önce

Akrabanın biri arabasını satmış fazla bir paraya...parasını evde saklamış.bunu gören hanımı ve kızı anlaşarak içinden biraz para almışlar para fazla ya farkına varmaz diye. eğer babaları farkına varırsa bırakacaklar yerine varmassa unutup gidecekler diye düşünürken 5 gün sonra babaları hiçbirşey olmazmış gibi...Getirin o aldığınız paraları size 5 günlük sevinçç yeter....Şimdi mhp ye 5 aylık sevinç fazla bile...Kazandığın gün adamların mekanlarının önünde acizce bağırmak bir bayburtluya yakışmaz.Rabbimin adaleti...

Avatar
vahit 8 yıl önce

SAYIN oşe;sinirlenen sensin aklını kendine sakla ...beni kim zannedip yorum yaptığını bilmiyorum ama...Ben hiçbir zaman parti değişmedim..refah partisi şimdi ak parti...Konvoy işlerinide öğreteceğiz size rahat olun....Sizin konvoylarda 500 araba, oy veren yok...mazot parasına milleti toplayıp getirdiğinizide biliyorumm.Belkide sende konvoya mazot için gittin...

Misafir Avatar
OŞE 8 yıl önce @vahit

Sayın Vahit, konvoy işini ilk siz hesaba kattınız, şimdi konuyu saptırıyorsunuz. Konuşurken kızardığınız halleri unutmayın lütfen. Tartışmak değil niyetim. Sadece Rabbimi ve kandırılmış milletimi bu işlerinize alet etmeyin.

Beğenmedim! (0)