En zor seçim bölgesi, Bayburt

Genel seçimin en çekişmeli geçeceği il şüphesiz Bayburt.

En zor seçim bölgesi, Bayburt
Bayburt Postası - Genel seçimin en çekişmeli geçeceği il şüphesiz Bayburt. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Erken Genel Seçimleri'ne artık çok az bir süre kaldı. En az seçmene sahip bir seçim bölgesi olarak 52 bin 618 seçmenin sandığa gideceği Bayburt’ta 7 Haziran'da yapılan seçimlerdeki oy farkına göre bir oy bile çok kıymetli.

Son seçimde bir partinin diğer rakip partiye 688 oy farkıyla ikinci vekilliği kaybettiği Bayburt'ta her 1 oyun kıymeti daha da yükseldi. Bu oy farkı dikkate alındığında seçmen sayısının önemli oranda azaldığı Bayburt'ta siyasi partileri zor bir seçim bekliyor.

Yüzde 1,5 oranındaki seçmenin farkı ve katılımın oranının önemi!

7 Haziran’daki seçmen sayısına göre yüzde 1,5 oranındaki seçmen vekil sayısını etkilemişti. Bunu dikkate alan ve iddiası bulunan partiler 1 Kasım’da yapılacak seçimde, 7 Haziran’da az oy farkıyla kaybettikleri veya kazandıkları vekillik için çalışmalarını daha da yoğunlaştırmıştı.

Öt eyandan bir önceki seçime göre seçmen sayısı önemli oranda azalsa da, sonucu belirleyecek olan az sayıdaki seçmen farkı dikkat alındığında katılım oranının da yine çok önemli bir etkisi olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OZAN 8 yıl önce

Şehir içi yollar çok bozuk. Kısacası Belediye çalışmıyor. Sitelerde şu kadar para getirdik denmesi pek fazla şehir içi yolları etkilememiş. Caddeden boru geçirmişler düzeltme yapılmamış.Arabalar sallanarak geçiyor. Geçmeli taşı belediye kendisi de yaparak düzeltme yapabilir. Ama farkında olmak yok. Yetkililer ilgilenmeli.