Davutoğlu: "Bayburt'tan göçü durduracağız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayburt mitinginde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. İşte o mitingden tüm detaylar...

Davutoğlu: "Bayburt'tan göçü durduracağız"
Bayburt Postası - Tarihi Saat Kule Meydanı'nda toplanan kalabalığı, "Korkut Ata ve Genç Osman ile yiğit, mert ve asil insanların diyarı" sözleriyle selamlayan Davutoğlu, mübarek bir diyar olan Bayburt'un, Hoca Ahmet Yesevi'nin, Horasan erenlerinin, şair Hicrani ve Zihni'nin, ozanlar ve yiğitler diyarı olduğunu kaydetti.

Bayburt'un ilçelerini de selamlayan Davutoğlu, hep yanlarında olan Bayburt'un hiç unutmayacağı bir hatıra olduğunu kaydetti. Bayburt'un her zaman gönüllerinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, ''Bir hatıram var ki hiç unutamam. Buraya tam da cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, cumhurbaşkanımıza Türkiye'de en büyük desteği vermiş ikinci il olarak, tarihe mührünü vurduğunuzda ziyarete gelmiştim. Siz beni gerçekten o kadar mübarek, o kadar misafirperver karşıladınız ki şimdi buraya yazdığınız gibi, hitaben de o zaman başbakan olacağımı, belki de ilk hitaben söyleyen Bayburtlular oldu" diye konuştu.


Bayburtlulara hükümet konağında son derece doğal bir mitingle hitap ettiğini, aslında miting yapmaya gelmediklerini aktaran Davutoğlu, o günü "sadece selam vermeye, Bayburt'tan ilham almaya geldiklerini" belirterek ifade etti. 

"Devletin ve milletin hizmeti için beraber yürümeye var mısınız?"

Davutoğlu, "Yiğitler, Selçuklunun ve Akkoyunluların mirasına sahip Osmanlı torunu, şehitler, gaziler diyarı, söyle var mısın? Neye varız. Türkiye'yi yükseltmeye varız, Türkiye'yi aziz kılmaya varız. Korkut Ata'nın torunları bizi namerde muhtaç eylemeyecek. AK kadrolara destek vermeye devam edecek misiniz? Namertler etrafımızda" diye konuştu.

Dün Erzurum, Sivas, bugün de Gümüşhane'de ve şimdi de Bayburt'ta "Ya Allah ya bismillah" diyerek yola çıktıklarını dile getiren Davutoğlu, ''Namertlere karşı devletimizi ve milletimizi aziz kılmak için yola çıktık. Bayburt bu yolda bize yoldaş olmaya var mısın? Devletin ve milletin hizmeti için beraber yürümeye var mısın" dedi.

Meydandakilerin tekbir getirmesi üzerinde Davutoğlu, tekbirin her yerde ve mekanda güzel olduğunu ama yiğit Bayburtluların ağzında bir başka güzel olduğunu söyledi.


"Beraber bir bakacağız, karnesine bir bakacağız"

Anadolu insanının zor günlerin insanı olduğunu, Bayburtluların da öyle olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bayburt, 'bu vatanı savunacak bir yiğit yok mu' dendiğinde sağına ve soluna bakmadan öne çıkan yiğit insanların diyarıdır. Şimdi de istiklal ve istikbal davamızda son 12 yılda büyük başarılara imza atmış AK kadrolar olarak huzurunuzdayız ve diyoruz ki sağınıza ve solunuza bakmadan ileriye bakarak 2023 Türkiyesine var mısın" diye konuştu.


Davutoğlu, şöyle devam etti:

"2002'de Türkiye ne haldeydi? Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanları dinlenmiyordu. IMF memurları Türkiye Cumhuriyeti hakkında karar veriyorlardı. Sizlerin cebinize onlar göz dikmişlerdi veya onlar kararlar veriyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti bir tank alabilmek için birçok ülkenin kapısında dolaşıyordu. Tank veren müttefik ülkeler de şart koşuyorlardı, şuralarda kullanamazsın diye. O tankları aldıktan sonra modernize etmek için İsrail'e muhtaçtık.

Hangi dönemde, bu AK Parti'den önceki dönemde. Kimlerin döneminde, Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın, Devlet Bahçeli'nin üçlü koalisyonu döneminde. Şimdi size söz veriyoruz. Bizi bir daha, Selçuklu torunu, Akkoyunlu varisi, Osmanlı varisi, Türkiye Cumhuriyeti devletini, değil namerde, merde dahi muhtaç ettirmeyeceğiz."

"Gönlü de mühürlü olduğu için görmüyor"

Türkiye'nin Altay isimli tankını yaptığını anlatan Davutoğlu, "Kendi savaş eğitim uçağımızı yapıyoruz, adı Hürkuş. Kendi uydumuzu fırlatıyoruz, adı Türksat. Kendi savaş uçağımızı yapıyoruz 2023'te inşallah. Kendi bölgesel uçağımızı yapıyoruz. Kendi gemimizi yapıyoruz, adı Heybeliada, kendi sismik gemimizi yapıyoruz, adı Barbaros Hayrettin. Her yerde artık namerde değil merde dahi muhtaç olmayanların diyarı olan bir ülkeyiz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben bir başarı hikayesiyim" sözünü hatırlatan Davutoğlu, ''Beraber bir bakacağız karnesine, bir bakacağız. Rakip bir genel başkan olarak değil de bir hoca ve öğretmen olarak birlikte karnesine bakacağız. Nerelerde başarı göreceğiz" diye konuştu.


Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ondan önce hani, "Bu AK Parti ne yaptı bu memlekete" diye soruyor ya, gönlü de mühürlü olduğu için görmüyor. Gelin ona bir bakalım. 12 yıl içinde 230 milyar dolardan 800 milyar dolara kim çıkardı Bayburtlular? AK Parti. Kişi başına milli geliri 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara kim çıkardı Bayburtlular? 17 bin kilometre duble yol kim yaptı? Üçüncüyü köprüyü, Marmaray'ı, Avrasya tünelini, üç katlı tüneli, dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? Hastanelerde, 750 hastaneyi, bin 737 ilk dereceli sağlık tesisini bu ülkeye kim kazandırdı. Şimdi size soruyorum, 'Hastane kapısında bekletmeyeceğiz' diyor vatandaşları. O senin dönemindeydi Kılıçdaroğlu. Soruyorum Bayburtlular, hastane kapısında bekliyor musunuz? İstediğiniz hastanede tedavi olabiliyor musunuz? İstediğiniz ilacı istediğiniz eczaneden alabiliyor musunuz? Peki bunları kim yaptı. AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar, aramızdaki fark bu." 

"Bayburt'ta göçü durduracağız"

Bayburt'u daha da büyüteceklerini, daha da müreffeh kılacaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bayburt'a öyle imkanlar getireceğiz ki göçü durduracağız, üniversitenin kapasitesini iki misline çıkaracağız. Bu dağlarda öğrenim görmeyen kimse kalmayacak. Ozanların, yiğitlerin diyarı Bayburt, ilim diyarı olacak, bütün hizmetleri alacak. Şuan 7 bin öğrenci var, bu sayı 15 bine çıkacak. İmkanlarımız ölçüsünde Bayburt'a hizmet etmeyi ulvi bir görev olarak görürüz" diye konuştu. 

Demiryolu, hastane ve üniversite sözü 

Konuşmasında Erzincan-Trabzon hızlı tren hattı, 200 yataklı hastane ve üniversite öğrenci kapasitesinin artırılacağına yönelik sözler veren Davutoğlu şunları kaydetti:

"1989 yılında Bayburt vilayet oldu. Bayburt bizden önce hak ettiği hizmeti gördü mü? Şimdi bakınız Bayburt'ta doğalgaz yoktu, AK Parti getirdi. Üniversiteyi AK Parti kurdu. Bunlar konuşur, AK Parti yapar. Sağlık tesislerinde bizden önce MR cihazı var mıydı? Şimdi var mı, var. İşte bunlar sadece şimdiye kadar yaptıklarımız. Bunlar bunu göremez. Bölünmüş yol 2 kilometreydi Bayburt'ta şimdi 80 kilometre. Daha fazlasını yapacağız. Bayburtlu her şeyi hak ediyor. Kop Tüneli, Samankaş tüneli  tamamlanıyor. Bugün öğlen Gümüşhane'deydim, orada söyledim. İnşallah Erzincan-Gümüşhane hızlı tren projesi için düğmeye basıldı. Şimdi biz Gümüşhane'ye kadar geliriz de orada durur muyuz? Bayburt'a selam vermeden bu işi bırakır mıyız? İnşallah Bayburt'a da bütün bu imkanlar gelecek. Aydıntepe'ye, Demirözü'ne selam olsun. Ne eksik varsa tamamlanacak. Üniversitemize yeni fakülte açılması bakanlar kurulu kararına sunuldu. Bayburt'u Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in kavşak şehri yapmaya var mısın? İnşallah 200 yataklı hastanemizi de açıyoruz. Askeri kışlamızın şehir dışına çıkması ve orada kampüs yapılması için çalışmalarımız ileri aşamaya geldi Hastane kapasitemizi de artıracağız. Hastane kapasitemizi de, eğitim kapsitemizi de artıracağız. Bundan sonra artık bu verdiğimiz sözleri vekillerimiz takip edecek. Bayburtlu başka vekillerimiz de olacak, Vedat Bilgin kardeşimiz gibi. Ama kaç milletvekili olursa olsun, onun hemen arkasındaki Bayburt milletvekili bizzat ben olacağım inşallah. Bütün bu verdiğimiz sözleri yerine geitreceğiz."  
   
AK Parti iktidarına tuzak kuranlara karşı 7 Haziran'da milli iradenin güçlü kılınması gerektiğini belirten Davutoğlu, Bayburtlulardan seçimde tarih yazmalarını istedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Ben bir başarı hikayesiyim" dediğini aktardı. 

Milletin AK Parti'nin başarısına şahit olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Ders bir; SSK Genel Müdürü gelir iş başına, SSK'nın borcu yok. İşi bırakır, SSK, Türk tarihinin en büyük borcuna batmıştır. SSK hastanelerinin durumu televizyonlara yansımıştır. SSK'da neler yaşandığını televizyonlar yansıttığında, rahmetli Savaş Ay, omzunu okşayarak Kılıçdaroğlu'na soruyor da Kılıçdaroğlu mahcup şekilde tembel talebe gibi başını önüne eğiyor. Başarı hikayesi nerede Kılıçdaroğlu? Daha rahmetli Savaş Ay'ın sorusuna cevap verememişsin, milletin sorusuna cevap verebilir misin?"

"Hasbelkader milletvekili olmuş"

CHP Genel Başkanı olmanın da "başarı hikayesi" olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Hasbelkader milletvekili olmuş, güzel. Başarı hikayesi genel başkan olmaksa, ders 3, nasıl genel başkan oldu. Kasetlerle genel başkan oldu. Normalde Kılıçdaroğlu'nu kim bilirdi? Kimse bilmez. Kılıçdaroğlu paralelin, o zaman bazı yapıların çıkardığı kasetlerle genel başkan oldu" diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 2011 seçimini, 2014 mahalli seçimini, cumhurbaşkanı seçimini kaybettiğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun arkasına MHP'yi alarak cumhurbaşkanlığı seçimine girdiklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"CHP'nin arkasına takılan MHP'ye oy verilmez. Bayburtlu böyle bir hata yapmaz. Ne yaptılar, CHP'nin arkasına takıldılar. 11-12 parti. Şimdi o partinin işaretini bile yapamayan çatı adaya destek verdiler. Ne oldu? CHP'nin çatı adayı Bayburt'ta rezil oldu. Cumhurbaşkanımız yüzde 80 aldı. Kılıçdaroğlu sınıfta kaldı. Esas başarı hikayesi. Siz seçimde oy kullanırken sandığı buldunuz mu, oy kullandınız mı? Kılıçdaroğlu bulamadı. Kendi aday olduğu İstanbul'da yerel seçimlerde, aday olduğu yerde sandığı bulamadı. Adres gösterdiği Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Bunun başarı hikayesi nerede? Bütün derslerden birer birer sıfır alıyor değil mi?"

"Yiğit olan buraya gelir, er meydanına çıkar"

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun sadece ön seçimde başarılı olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, kendi partisinde ön seçime girdi, kazandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Eğer seçim CHP'liler ile olursa Kılıçdaroğlu belki kazanır ama 7 Haziran seçimi CHP'nin kendi arasındaki seçim değil ki. 7 Haziran seçimi yiğitlerin, er meydanının seçimidir. Biz buradayız. Yiğit olan buraya gelir, er meydanına çıkar. Başarının kriteri iktidar olmaktır. Yiğit Bayburtluların önünde söylüyorum ve diyorum ki, sizler bize emaneti verirsiniz ama bir hata yapar ve iktidar olamazsak, ben bu koltuğu bırakırım, birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Ey Kılıçdaroğlu, madem başarı hikayesisin, çık, mertçe söyle, 'Ben de bırakırım' de. Korkar söyleyemez. Onun hedefi yüzde 35, alamaz ya yüzde 35. İşte Kılıçdaroğlu'nun karnesi böyle zayıflarla dolu bir karne."

Başbakan Davutoğlu, böyle bir başarı hikayesine memleketin teslim edilemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Memleketi bırakın, önünüzde 3-5 sürü olsa onu bile emanet eder misiniz? Memleketi kime emanet edersiniz, onlar konuşur, AK Parti yapar Allah'ın izniyle. Peki Kılıçdaroğlu başka ne yapıyor, bir konuda daha başarılı. Perde gerisinde paralelcilerle iyi anlaşıyor. Onlar ne diyorsa burada onu yapıyor."

"Hemen akşamında darbe yapmaya kalktılar"

Erzurum'dan yola çıkarken "Ya Allah bismillah" diye yola çıktıklarını, milletin de kendilerine "Allahu Ekber" diye cevap verdiğini belirten Davutoğlu, "Hayırlar fethola, şerler defola diye yola çıktık. Fakat hemen akşamında paralelci yapılar, Türk yargısında içeride bir darbe yapmaya kalktılar. Hiçbir yetkiye sahip olmayan mahkeme, tamamıyla yasa dışı bir eylemle, suçluları, tutukluları, mahkeme sürecinde olanları tahliye etmeye kalktı" dedi.

Paralel yapının Pensilvanya'da aldıkları talimatla, "Biz hala buradayız ve gücümüzü koruyoruz" demek istediğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gücün test yeri sandıklardır. Gücün sınav yeri milletin iradesidir. İşte biz de burada Bayburt meydanında, yiğitlerin meydanında herkese sesleniyoruz. Kim bu devlete tuzak kurmak için, kim milli iradeyi durdurmak için biz buradayız derse, biz çok daha gür bir sesle haykırırız ve deriz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti burada, Türk milleti burada. O milletin fertleri Allah'ın izniyle o millet için yola çıkmış olanlara desteği verir. Bayburt'un duasını arkasına alanların karşısında hiçbir engel durmaz. Bizi durdurmaya çalıştılar. Darbelerle durdurmaya çalıştılar. Parti kapatmayla durdurmaya çalıştılar. Durdurabildiler mi? Gezi provokasyonlarıyla durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta durdurabildiler mi? Bu şiddet ve terör temsilcisi HDP'nin eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahrikiyle başlayan 6-7 Ekim olaylarında durdurabildiler mi? Peki bu kadar ateş çemberinden geçmiş olan bizleri o zaman durduramadılar. Şimdi durdurabilirler mi? Türkiye'nin yükselişini durdurabilirler mi? Durduramazlar. Çünkü bizim arkamızda Bayburt var. Aziz Bayburtlular, size güveniyoruz."

Mitingden notlar

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile otobüsle Saat Kule Meydanı'ndaki miting alanına geldi. Davutoğlu çifti, miting alanındaki platformdan partilileri selamladı.

- Davutoğlu'nun konuşması, miting alanı çevresindeki binalardan da izlendi. Çok sayıda vatandaşın AK Parti ve Türk bayrakları ile katıldığı miting alanında, "Dede Korkut'un okuduğu, kalenin dahi şahit olduğu, Başbakan olduğun şehre hoş geldin", "Sayın Başbakanımız Bayburtumuza hoş geldiniz" yazılı pankartlar yer aldı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması, meydana kurulan dev ekrandan da izlendi.

- Bu arada meydandaki bir binaya şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Utansın" adlı şiirinin yazılı olduğu pankart asıldığı gözlendi. Bazı partililerin üzerinde "Birlikte daha güçlü AK Parti" yazılı tişört giyip şapka takması dikkati çekti.

- AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bayburt milletvekilleri ile milletvekili adayları katıldı.

- Mitingin ardından Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttıktan sonra platformdan inerek partililerin yanına gitti. Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kısa süre sohbet ettiği partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Davutoğlu'ndan konuşmasından satır başları:

- Bayburt bugün bir başka güzel.
- Türkiye'yi yükseltmek için varız.
- 2002'de IMF memurları Türkiye hakkında karar veriyordu.
- Biz Türkiye'yi bir daha değil namerte merte bile muhtaç etmeyeceğiz.
- Hastane kapısında bekletmeyeceğiz diyor. O seni dönemindeydi Kılıçdaroğlu. Onlar konuşur, AK Parti yapar.
- KOP Tüneli bitince Bayburt Erzurum ile engelsiz bağlanacak.
- İlçelerimizde ne eksik varsa tamalanacak. Bayburt Üniversitesi'ne yeni fakülteler açılacak.
- Kılıçdaroğlu'nu SSK Genel Müdürlüğü'nden biliriz. Türkiye borca battı.
- Hasbelkader milletvekili oldu. Kılıçdaroğlu kasetlerle genel başkan oldu.
- Kılıçdaroğlu sandığı bulamadı. Kağıthane'ye Kağıttep dedi. Bütün derslerden sıfır alıyor.
- 7 Haziran seçimi yiğitlerin seçimidir. Birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Kılıçdaroğlu çık sende söyle.
- Memleket Kılıçdaroğlu'nun başarısızlık öyküsüne bırakılır mı? Onlar konuşur AK Parti yapar.
- Paralel yapılar Türk Yargısı'na darbe yapmaya kalktı.
- Gücün gösterilme yeri sandıktır meydanlardır. Kim milli iradeyi durdurmaya kalkarsı karşısında oluruz.
- Bizi darbelemelerle durdurmaya çalıştılar. Türkiye'nin yükselişini durduramazlar.
- Ermeni iddiaları üzerinden bize içeride ve dışarıda tuzak kuranlara cevap vereceksiniz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.