Çorum da Ağbal'ı istiyor

Milletvekili adaylığı için istifa eden Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal'ın şimdi de nereden milletvekili adayı olacağı merak konusu oldu...

Çorum da Ağbal'ı istiyor
Bayburt Postası - Milletvekili adaylığı için istifa eden Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal'ın şimdi de nereden milletvekili adayı olacağı merak konusu oldu. Ankara'da olduğu kadar, ismi Bayburt'ta da ilgiyle karşılanan Ağbal'ın heyacan yarattığı bir başka şehir ise Çorum. İddialara göre Çorum AK Parti çevrelerinde de Naci Ağbal'ın hangi seçim bölgesinden aday adayı gösterileceği en çok konuşulanlar arasında.

Çorum yerel basınından bir Ağbal değerlendirmesi...

corumhakimiyet.net

Bürokrat istifaları ile birlikte dengeleri değiştirecek en etkili ismin Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı Naci Ağbal olduğu belirtiliyor.

Ankara'dan gelen bilgilere göre, AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Müsteşar Ağbal'ı telefonla arayarak birlikte çalışacaklarını söylediği, 9 Şubat itibariyle  istifa dilekçesini Maliye Bakanı’na vermesini  istediği iddia ediliyor. Ağbal'ın seçim sonrası kurulacak yeni bir AK Parti hükümetinde Maliye’ye Bakan olarak dönebileceği ifade ediliyor.

Çorum AK Parti camiasında Naci Ağbal'ın hangi seçim bölgesinden aday adayı gösterileceği en çok konuşulan mevzulardan birisi.

Bayburt doğumlu olan, ancak çocukluk ve gençlik yılları Çorum'da geçen Naci Ağbal, 1986 yılında Çorum Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı, 1993 yılında Maliye Müfettişi,  2007 yılında Bütçe Genel Müdürü olmuş, 12 Haziran 2009 yılından bu yana da Müsteşarlık koltuğunda bulunuyor. Lise sonrası yani yaklaşık 30 yıl önce Çorum’dan ayrılan Ağbal, bayram, seyran gibi özel günlerde kabir ziyaretleri ve Çorum’da bulunan akrabalarını ziyarete geliyor.

Son günlerde Ağbal’ın Ankara, Çorum veya Bayburt'tan aday gösterileceği yorumu yapılıyor. Çorum'da pek tanınmayan Naci Ağbal'ı Bayburtlular daha şimdiden sahiplenmiş durumda.

Bayburtlular, MHP'nin de güçlü olduğu memleketlerinde hemşehrileri Naci Ağbal'ın aday gösterilmesi halinde iki milletvekilini birden kazanabilecekleri iddiasındalar. Hatta Naci Ağbal'ın Çorum'la bağlantısı olduğu söylendiğinde sert bir şekilde itiraz ediyorlar ve bunu kesinlikle kabul etmiyorlar. Yani Bayburtlular Naci Ağbal’ın ısrarla Bayburt’tan aday olmasını istiyor.

Şayet Naci Ağbal Çorum'dan aday gösterilirse büyük ihtimalle birinci sıraya gelebilir. Bölgesel olarak değerlendirildiğinde merkezin adayı olacağı düşünülürse, diğer merkez milletvekili aday adaylarını otomatik olarak yarış dışı bırakabilir.

Bir diğer ihtimal Naci Ağbal'ın Ankara'dan aday gösterilmesi. Maliye Bakanlığı'nın en önemli üst düzey bürokratı Naci Ağbal'ın başkentten aday gösterileceği yorumu daha mâkul ve mantıklı gelebilir.

Lâkin siyasette her an her şey değişebiliyor. AK Parti'de bir çok bakanın veya etkin ismin doğum yerlerine veya yaşadıkları illere aday olarak gönderildiğine şahit olduğumuzdan şimdiden kesin bir yorum yapmak doğru olmaz.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraNaci Ağbalçorum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İBRAHİM 9 yıl önce

BAYBURT'UMUZA SN AĞBAL GİBİ DEVLET ADAMI LAZIM...BENDE BİR BAYBURTLU OLARAK SN AĞBAL'IN MEMLEKETİMİZDEN ADAY OLMASINI CANİ GÖNÜLDEN İSTİYORUM...ARTIK BİR BAKANIMIZ OLSUN

Misafir Avatar
Bayburtlu 9 yıl önce

üst Düzey Bürokrat aranıyorsa çok tecrübeli deneyimli Elif gibi olan Bürokrat Say'ın emekli vali Selahattin Hatipoğlu daha uygundur Bayburtlu ya çok hizmet etmiştir

Beğenmedim! (0)
Avatar
envet 9 yıl önce

Bayburt doğmak başka. Bayburtlu olmsk başka...dikkat etnek gerek