Bülbül: "Bayburt özüne dönmeli"

CHP Bayburt Milletvekili adayı Murat Bülbül, seçime sayılı günler kala bir açıklama yaptı.

Bülbül: "Bayburt özüne dönmeli"
Bayburt Postası - CHP Bayburt Milletvekili adayı Murat Bülbül, seçime sayılı günler kala bir açıklama yaptı. Bülbül,  AK Parti ve MHP'nin oylarının düştüğünü ve ülke genelinde CHP iktidarının kaçınılmaz olduğunu savunarak, "Bayburt özüne dönmeli" dedi.

Seçim çalışmalarında en çok gençlerin  işsizliğine üzüldüğünü söyleyen Bülbül,  İŞKUR'dan verilen geçici iş imkanının ise AK Parti'nin oy almak için planladığı bir geçici çözüm olduğunu söyledi.

Tüm siyasi parti adaylarının Bayburt'taki acı tabloyu görmesi gerektiğini ifade eden Bülbül şu açıklamayı yaptı:

"Kıymetli Hemşerilerim öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. İkinci kez kendi memleketimden aday olmak nasip oldu. Bu durum benim için gurur vericidir. Hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler alarak görevimi yerine getiriyorum. Siyasi hayatımda kendi toprağımın insanlarından destek görmek beni her zaman motive ediyor.Önce Türkiye diyerek, kimseyi ayrıştırmadan yürüttüğümüz bu çalışmalar bizler için bir başlangıçtır. Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. 1 Kasım seçimlerinden itibaren Bayburt özüne dönecektir. Partimize gönül veren arkadaşlarımız yıllardır oylarına sahip çıkamıyordular. Seçim çalışmaları sürecinde gördüğüm en olumlu gelişmelerden birisi, tüm CHP'li arkadaşlarımız bir oyun kıymetinin bilincinde. Daha önceden çeşitli nedenler ile partiden uzaklaşan dostlarımız büyük bir heyecanla çalışmalara katılıyorlar. Bayburt il örgütü olarak artık çok daha düzenli, verimli bir şekilde çalışıyoruz. Seçimlerin ardından da artan bir tempoyla devam edeceğiz."

"Türkiye rahat bir nefes alacak"

"7 Haziran seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidar döneminin sona erdiğini gördük. Önümüzde ki seçimlerde CHP dışında ki tüm partilerin oy kaybı yaşayacağına inanıyorum. Özellikle MHP’nin koalisyon dönemindeki her şeye hayır tutumu kentlerine büyük bir oy kaybı yaşatacaktır. Koalisyon sürecinde ki tutumumuz ile halkımızdan tam not aldık. Partimizin önce insan, önce birlik, önce Türkiye diyerek yürüttüğü çalışma tüm siyasilere örnek olmalıdır. AKP'nin Kasımda gelen iktidar dönemi bu Kasım' da son bulacaktır. CHP'nin olmadığı bir hükümet formülü düşünülemez. İktidara geldiğimiz dönemde Türkiye rahat bir nefes alacak. Ayrıştırmadan, adaletli bir yönetim ile bu karanlık günlerden kurtulacağız."

"Siyaseti halkımız için yapıyoruz"

"Uzun yıllardır çeşitli baskılara rağmen ayakta duran Bayburt esnafını kutluyorum. Yıllardır siyasiler sadece seçim zamanı esnaf kapısı çalıyor. Ekonomik olarak her geçen gün geriye giden şehrimiz esnafın büyük çabaları ile ayakta duruyor. Devletten göstermelik ödeneklerin reklamını yaparak halkı kandırmak siyasette etik değildir. Memleketimizin acı  durumu ortadadır. Seçilen vekiller kendi işlerini kolaylaştırmanın dışında hiçbir çabalarını göremedim. Bizler siyasetimizi kendimiz için değil, halkımız için yapıyoruz.  Çok değerli bir turizm potansiyeline sahibiz. Eşsiz güzellikte yaylalara sahibiz. Yaptığımız araştırmalarda her yıl üzerinde çalışma yapıldığı söyleniyor. Kısa vadede Bayburt’un ekonomisinin  düzele bilmesi için büyük bir hazineyi görmezden geliyorlar. Bu duruma engel olan siyasilerin amacı nedir? Uzun vadeli, esnafın tamamına katkıda bulunacak çalışmalar neden sürekli erteleniyor?"

"Bayburt, yaşanabilir marka bir şehir olmalı"

"Bizler ekonomimize katkıda bulunmak için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle belediyecilik anlayışının gelişmesini hedefliyoruz. Belediye ve meclis üyelerinin daha verimli çalışması için gereken yapılmalıdır.  Bayburt halk oyunları, yöresel yemekleri, örf ve adetleri ile bir çok değere sahip. Fakat yeteri kadar reklamı yapılamamış. Uluslar arası arenada kardeş şehir ilişkileri ile gerekli tanıtım yapılmalı. Benzer çalışmalara destek verilmeli. Yaşanabilir marka bir şehir olmalı. Hayallerimiz ve hedeflerimizin bu yönde olması gerektiğine inanıyorum.Kaldırım yapıp sökerek Bayburt hiç bir yere gelemez!"

"AKP ve MHP sürekli birbiri ile çatışıyor"

"AKP ve MHP sürekli birbiri ile çatışıyor. Ortak paydamız Bayburt için önemli bir fikir, çalışma göremiyoruz. Siyaseti verimsiz hale getiriyorlar. Hepimiz Bayburt için ne yapabiliriz diye tartışmamız gerekiyor. 7 Haziranda beklediğimiz sonucu almamamıza rağmen bu seçimde aday oldum.Çünkü memleketimi karşılıksız seviyorum. Adaylığım süresince tüm sorunları genel merkeze bildirdim. Önce Bayburt diyerek çalışmanın yararlı olacağına inanıyorum. Diğer siyasi partileri de bireysel çıkarlarını bir kenara bırakarak memleketimiz için çalışmaya davet ediyorum."

"Gelecek nesiller daha kıymetlidir"

"Alan çalışmalarında gençlerimizin durumuna çok üzüldüm. AKP'nin oy almak için planladığı İŞKUR oyunu gençlerimizin hayallerini çalmış durumda. Büyük bir çoğunluğu bankalara borçlu. İş imkanı yok denecek düzeyde. Hepsi İŞKUR da açlık sınırının altında gelirle kadrosuz çalışıyorlar. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bayburt merkezinde, ilçelerinde, köylerinde işsizlik artarak devam ediyor. Bu sorun en kısa zamanda çözülmelidir. Genç nüfus giderek azalıyor. Üniversite için il dışına giden gençlerimiz dönmek istemiyor. Bayburt'un siyasileri bu acı tabloyu çok ciddi düşünmelidir. Gençler için en kısa zamanda önemli bir çalışma hazırlanmalı. Sosyal ve kültürel faaliyet yok denecek kadar az. Batıda ki illerimizde gençlerin sahip olduğu imkanlara bizim evlatlarımızda sahip olmalıdır. Bir çok yetenekli sporcu, sanatçı gençle tanıştım,  hepsi kendilerine sahip çıkılmadığını söylüyor. Tüm siyasiler bir araya gelerek memleketimizin teminatı gençlerimiz için gerekeni yapmalıyız. Bizim için gelecek nesiller, gelecek seçimlerden daha kıymetlidir."

"Bayburt eski günlerine geri dönecek"

"Demokrasinin vazgeçilemez unsurlarından birisi tartışma kültürüdür.  Gelin hep birlikte daha güçlü Bayburt için ne yapabiliriz diye düşünüp tartışalım. Tüm siyasi partilerin temsilcileri bir araya gelerek  halkın karşısında sorunlara çözüm üretelim. Memleketimizi özüne döndürelim. Sivil toplum kuruluşları bu organizasyona önder olmalıdır. İddia ediyorum ki hiçbir partinin bizim kadar çalışması yoktur. Seçimlere kısa bir süre kala bir kez daha tüm hemşerilerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.İktidarımız döneminde tüm baskılar kurtulacağız. Bayburt eski günlerine geri dönecek. Seçimlere hazırız. Bayburt’tan gidecek bir oyun ülkemizin kaderine etki edeceğini tekrar hatırlatmak istiyorum. CHP iktidarı ile artık kimsenin ayrıştırılmadığı, sevgi barış dolu bir ülke olacağız. Sevgi ve saygılarımla."

Anahtar Kelimeler:
CHPMurat Bülbül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.