AK Parti'nin Bayburt adayları tarihi oy farkıyla seçildi!

2015 Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlar Bayburt’ta belli oldu. Sandıktan açık ara önde çıkan Ak Parti, 1 Kasım 2015 Erken Genel Seçim sonuçlarına göre Meclis'e 2 vekil gönderecek.

AK Parti'nin Bayburt adayları tarihi oy farkıyla seçildi!
Bayburt Postası - Bayburt’ta seçim bitti. 2015 Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlar Bayburt’ta belli oldu. Sandıktan açık ara önde çıkan Ak Parti, 1 Kasım 2015 Erken Genel Seçim sonuçlarına göre Meclis'e Bayburt'tan 2 vekil gönderecek.

7 Haziran seçimlerinde sürpriz sonuçla vekillerin 2 partiye gittiği Bayburt’ta 1 Kasım seçimlerinde ise bir başka sürpriz sonuç çıktı. Bu defa tek parti 2 vekil çıkarmayı başardı.

Saat 07.00’de başlayan oy verme süreci saat 16.00’da sona erdi. 52 bin 618 seçmenin oy kullandığı Bayburt’ta saat 16.00’da sandıkların kapanmasından sonra oy sayım işlemine geçildi. Sonuçlara göre AK Parti önemli oranda oy farkıyla sandıktan 2 vekil çıkardı. Bayburt’un AK Parti adayları Naci Ağbal ve Şahap Kavcıoğlu tarihi oy farkıyla 26. Dönem milletvekilleri oldu.



AK Parti, Bayburt'ta tarihi bir oy oranına ulaştı. Türkiye'de tek başına iktidar gelen AK Parti'nin Bayburt adayları da tarihi oy farkıyla seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 73'ünü AK Parti alırken, 7 Haziran'da vekil çıkaran MHP ise yüzde 21'de kaldı.

Öte yandan tek başına iktidarı garantileyen AK Parti, Rize, Konya ve Bayburt'ta rekor kırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da siyasi tarihin en çok oy oranlarına ulaşıldı. Rize'de oyların yüzde 75,48'ini, Konya'da ise 74,06'sını alan AK Parti'nin rekor oy oranına ulaştığı üçüncü il ise yüzde 73,35 ile Bayburt oldu!

AK Parti'nin yüzde 96,37 ile en yüksek oyu ilçe olan Sincik'ten gelirken, Bayburt'un ilçesi Demirözü'nden de yüzde 82,67 oranında oy çıktı. 4 bin 927 seçmenin sandığa gittiği Demirözü'nde 4 bin 35 seçmen Ak Parti'ye oy verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre işte merkez ve ilçeleriyle birlikte Bayburt'un genel seçim tablosu:

BAYBURT GENEL SEÇİM SONUCU


BAYBURT MERKEZ SEÇİM SONUCU


AYDINTEPE SEÇİM SONUCU


DEMİRÖZÜ SEÇİM SONUCU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HER ŞEY AÇIK ! 8 yıl önce

2700 İŞKUR . 1000 SODES . 5000 (MAKARNA,PRİNÇ,KÖMÜR) VS. ORTALAMA 10.000 OY, BU OYA, KİM PARAYI BASARSA O ALIR. SENİN NEYİN VAR Kİ KADRİ HOCA.

Misafir Avatar
YA SABIR 8 yıl önce @HER ŞEY AÇIK !

SİPORCULARA DOPIN UYGULAMASI YAPIYORLAR MADALYASINI ELİNDEN ALIYORLAR SAHAP BEYEDE AYNI UYGULAMA YAPILSIN NE KADAR RÜŞVET VERİM OY ALDIKLARINI UCAN KUŞLAR DAHİ BİLİYOR MAZBATASI ELİNDEN ALINMASI LAZIM DEYİLMİ KARDEŞİM SELAM OLSUN

Beğenmedim! (0)
Avatar
vahdet 8 yıl önce

Kadri Karabey Karaoğlu üzülme bu bayburt yanında. sen kaybetmedin genel merkezin kaybetti. mhp seninle bisonraki seçimi alır. senlen alamazsa zaten bi daha hiç alamaz.

Avatar
YA SABIR 8 yıl önce

celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister can dinlet.ihtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,müste haktır ona her türlü zillet.selam olsun

Avatar
Abdullah 8 yıl önce

Devlet Akşener dinlenecek millet devlet dinlenecek dedi...

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Buzdolabındaki çözüm süreci dışarı nasıl çıkarılacak. bekleyip bu millete gösterilecektir. Ya devlet lehine ya başkaları lehine.

Avatar
Hüseyin... 8 yıl önce

Oyumu kullandım, vicdanım rahat. İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalara selam olsun... MHP ve Liderim var olsun. Liderimin olmazsa olmazı ülkemiz adına siyasi öngörü ve politikalarını anlatmaktan imtina eden gerekli çalışmaları yapmayan başından sonuna fitne fesat iftiralarla şahsi çıkar ve menfaatleri uğruna bu davayı yıpratanları öksüzleştirenleri de ifşa etsin kahretsin...!!!

Avatar
jkhkjkj 8 yıl önce

türkiyenin demokrasisi bayburtta çözülür... niyemi Bayburttan çıkan tablo aslında türkiyenin özetidir.. ak parti 4 milyon oy aldı tek başına iktidar ak parti 4 bin oy aldı bayburtta tek başına iktidar.. MHP ise hayırcılıgın bedelini ödedi.. bahçeli efendi bayburt iyi analiz et çünkü senin kaybının sorusuna en iyi cavbı Bayburt verir

Avatar
metin 8 yıl önce

mhp 7 haziranda bayburt ta yüzde 32 oy almış 1 kasımda yüzde 11 düşerek yüzde 21 e düşmüş türkiye genelinde yüzde 4 düşmüştür bayburt ta sonuç açık ve nettir 7 haziranı kendileri kazandı zanneden beyler bundan sonra nasıl hareket edecekler merak ediyorum olan ülkücülere oldu

Misafir Avatar
selim 8 yıl önce @metin

belliki görevden alınan merkez ilçe yönetiminden birisin yada yakınısın. Bayburt türkiye ortalamalarında mhp nin oy oranı bazında 6. olduğu il olmuştur. Merkez ilçesi görevden alınmayan erzurum gümüşhane osmaniye neden oy kaybetmiştir.
boşuna heves etmeyin size buralardan ekmek çıkmaz.siz seçimden önce faceden paylaştuklarınızın hesabını verin. İntikam için neler yaptınız onu bir düşünün.

Beğenmedim! (0)