Yoncalı Köyü Yaz Şenliği'ne binlerce kişi katıldı

Yoncalı Köyü Yaz Şenlikleri geçen yıl olduğu yine coşkulu geçti.

Yoncalı Köyü Yaz Şenliği'ne binlerce kişi katıldı
Bayburt Postası - Yoncalı Köyü Yaz Şenlikleri geçen yıl olduğu gibi yine coşkulu geçti. Bayburt’a 55 kilometre uzaklıktaki Rize - İspir sınırında yer alan Yoncalı Köyünde gerçekleşen yaz şenliğine Bayburt'un yanısıra Rize ve İspir'den de katılım oldu.

Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, S.A.R.L OZER BATIMENT ve Aytim Tekstil’in sponsorluğunda gerçekleşen Yoncalı Köyü Yaz Şenlikleri’nde Oktay Köroğlu, Devran, Cimilli İbo gibi sanatçıların yanı sıra “Teyyo Emi” tiplemesiyle ünlenen Cumhur Seval da sahne aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Bayburt protokolünün katıldığı şenlikte bir konuşma yapan Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Akif Albayrak, şunları söyledi:

"Kendi insanımızın sılayı rahim yapmasını sağlamak, yeni yetişen gençliğimizin köyünü ve kültürünü unutmasını engellemek ve insanımızın kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bu şenlikler insanımızın beğenisini kazanmış ve her yıl yapılması kararlaştırılmıştır. Bizler de dernek yöneticileri olarak şenliklerde elimizden gelen gayreti göstererek, en iyisini ve güzelini yapmaya çalışıyoruz.  Şenliğimize katılarak bizi onurlandıran sayın bakanımıza, sayın valimize, milletvekilimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."




Şenikte bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın kendisini her yerde Gümüşhane ve Bayburt’un milletvekili olarak tanıttığını söyleyerek, kendisine Bayburt’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Özbek, şenliğe katılanlardan Spor Toto 3. Lig’de mücadele edecek Bayburt Grup Özel İdare Gençliklspor’a da destek olmalarını istedi.

‘Teyyo Emi’ kırdı geçirdi

Bayburt sanatçılar Oktay Köroğlu ve Devran’ın sahne aldığı şenlikte ‘Teyyo Emi’ tiplemesiyle tanınan Cumhur Seval renk kattı. Seval, Erzurum şivesi ile anlattığı komik hikayeleri ve tiplemeleri ile şenliğe katılanlara eğlenceli anlar yaşattı.

Cimilli İbo coşturdu

Şenlikte son olarak Karadenizli Türkücü Cimilli İbo sahne aldı. Zaman zaman anlattığı Karadeniz fıkralarıyla alanı dolduran binlerce insanı kahkahaya boğan Cimilli İbo, söylediği hareketli hareketli parçalarla da binlerce insana horon oynatarak şenliğe damga vurdu.

Meşhur Orsor Balı’nın tanıtımının yapıldığı şenlikte vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Sponsorlar ile sanatçılara plaket takdim edilen şenlik, çekiliş ile sona erdi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat ali 10 yıl önce

Filistinde katliam var diyip dedekorkutu iptal eden protokol koydeki şenlige neden katildi ???