Vali Şahin, Baksı gecesinde hasret giderdi

Bayburtlu hemşerileri bir araya gelen Vali Şahin, hem hasret giderdi hem de güleryüzü ile gecenin en ilgi çeken konuğu oldu...

Vali Şahin, Baksı gecesinde hasret giderdi
Bayburt Postası – Baksı Müzesi; Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “2014 Avrupa Müze Ödülü”nü İstanbul’da düzenlenen özel bir davetle kutladı. Zorlu Center’de yer alan Raffles İstanbul’da gerçekleşen davette, müzeye katkıda bulunanlara teşekkür heykelcikleri sunuldu.

Gecenin onur konuklarından biri de son Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliği’nden İstanbul Valiliği’ne atanan Vasip Şahin oldu. 

İstanbul Valiliği görevine başladıktan sonra ilk defa bir programda Bayburtlu hemşerileri bir araya gelen Vali Şahin, hem hasret giderdi hem de güleryüzü ile gecenin en ilgi çeken konuğu oldu. 

Gecede teşekkür ödülü alan Baksı Dostları’na ödüllerini takdim eden Vali Şahin, yaptığı konuşmada ise “Baksı’nın bir çılgınlık” olduğunu söyledi. 


Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Aşk, vefa ve sıla bir araya gelince ortaya çıkan şey, bir anlamda çılgınlıktır, çıldırma halidir. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, iyi ki çıldırdı ve ne mutlu ki bu çılgınlığı yaptı. Ve iyi ki, bu çıldırma anında yüzünü Baksı’ya döndü, Baksı’da dindirdi. 

Bugün burada bu başarıyı alkışlayan herkese bir Bayburtlu olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan nezdinde tüm Baksı dostlarına, sponsorlarına, hamilerine ve sanatçılarına şükranlarımı arz ediyorum.

Özellikle, uluslararası alanda ses getiren, Avrupa Müzesi ödülünü ülkemize getirdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”



Fotoğraflar: Murat Okutmuş, Peyami Sefa Karabacak, Burhanettin Okumuş, İlker Aslan, Baki Meral

İLGİLİ HABERLER: 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Turhan 9 yıl önce

Baksi müzesi konum itibariyle beni büyüledi. Bir Bayburtlu olarak gerçekten gurur duyduk. Destek olmak maksadıyla mutlaka gidin ve gezin. Bayburtun gezilip görülecek çok yerleri var.

Avatar
burhanettin balabanoğlu-isviçre 9 yıl önce

bayburt"üç hisarlı kale 4 bin yıllık,maalesfef dünya türizmine açılamıyor??yazık,
"yetkililer ne yapıyor acaba!!???,hüsamettin hocayı tebrik ederiz