Ünlü tasarımcılardan, 'ehram'a özel dokunuş!

Projede elde edilen tüm gelir, ehram dokuma atölyelerinin geliştirilmesi için Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde bulunan Baksı Müzesi’ne bağışlandı...

Ünlü tasarımcılardan, 'ehram'a özel dokunuş!
Bayburt Postası - Yeni ehram tasarımlarının yer aldığı, ‘nazar’ projesinin tasarımcıları Baksı Müzesi’ne anlamlı bir destekte bulundu. Ünlü tasarımcılar tarafından hazırlanan ve Özlem Süer House Nişantaşı’nda görücüye çıkan yeni ehram ürünlerinden elde edilen gelir, Baksı Müzesi’ne bağışlandı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın önderliğinde ünlü tasarımcılar tarafından hayata geçirilen “nazar” temalı projenin tasarımları, Özlem Süer House Nişantaşı’nda verilen özel bir davetle tanıtıldı. Ehram üretimini arttırarak, kadın istihdamına katkı sağlamayı amaçlayan projenin tanıtım davetine, moda ve sanat dünyasından çok sayıda konuk katıldı.



Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum yöresinde nostaljik bir kültürel değer olarak, kaybolmaya yüz tutan ehram kumaşının moda ve dekorasyona işlendiği projede elde edilen tüm gelir, ehram dokuma atölyelerinin geliştirilmesi için Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde bulunan Baksı Müzesi’ne bağışlandı.

Projede şu isim ve markalar yer aldı:

Özlem Süer, Deniz Berdan, Niyazi Erdoğan, Özlem Kaya, Gülçin Çengel, Sertaç Delibaş, Nigar Bilgen, Eti Kohen, Feride Çelik, Ayşe Tolga, Nesrin Öcal, Zeynep Güçlüten, Müjde Kotil Katipzadeler, İpek Terzi, Mike Berg, Mine Akın, Sabrina Fresco, Esra Sağlık ve Necla Yılmaz gibi isimlerin yanı sıra Kağıthane, Lunapark, İpekiş, Piculet/Persan, Tay Mum, Faber-Castell, İnci gibi değerli markalar da etkinlikte özel tasarlanmış ürünleriyle yer aldı.





Benzer bir projeye de 2013 yılında imza atılmıştı...
İşte o haber:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.