Ülkücüler Ahmet Şafak’la coştu

Bayburt’ta konser veren özgün müzik sanatçısı Ahmet Şafak, Ülkücülere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ülkücüler Ahmet Şafak’la coştu
Bayburt Postası - Bayburt’ta dün gece konser veren özgün müzik sanatçısı Ahmet Şafak, Ülkücülere unutulmaz bir gece yaşattı. Bayburt Ülkü Ocakları tarafından tertiplenen Kutlu Yürüyüş adlı gecede Türk Bayrağı şovu vardı. Salonu dolduran ülkücüler, "Devletin Başına Devlet Gelecek” sloganları attı.

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehmethan Eraslan'ın okuduğu şiirler ile devam eden gecenin açılış konuşmasını Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş yaptı.

Okutmuş, gençliğe dair yapılan araştırmalara değindiği konuşmasında, ülke gündemine ve Bayburt yerelinde siyasete değindi. Bayburt eski milletvekili Şaban Kardeş ve Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin görev yaptığı süreleri değerlendiren Okutmuş, Bayburt Üniversitesi’nin ülkücülerin kalesi olduğunu dile getirdi.



Okutmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Memleket gençliğiyle uçuruma doğru sürüklenmektedir”

“Yapılan araştırmada çocuk ve gençlik suçlarında tüm dünyada artarak devam eden bir yükseliş hepinizin malumudur. Yalnız bu araştırmalarda en önemli husus Türkiye yüzde 44 oranla birinci sırada bulunmaktadır. Türkiye’de yapılan araştırmada ise 14-19 yaş arası yüzde 40’ında sigara, yüzde 30’u alkol ve yüzde alkol bağımlısı haline gelmiştir. Yine bu yaş aralığındaki gençlerde adam öldürme, kasten yaralama, gasp, hırsızlık, fuhuşa teşvik gibi suçlarında aratarak yükselişe geçtiğini ifade etmek isterim. Sigara ve alkol kullanma yaşı 11’e, uçucu madde kullanım yaşı 12’ye, esrar, eroin kullanımı ise 13’lü yaşlara kadar düşmüştür. Her vatandaşımıza bunlar anlatılmalıdır. Memleket gençliğiyle birlikte uçuruma doğru sürüklenmektedir.”

“Ayakkabı kutuları memleket gündemini meşgul etmektedir”

“Bizler kimsenin düşmesiyle üste çıkmayı, kimsenin acizliğinden başarı sağlamayı gözetleyen insanlar değiliz. Lakin ortada Beytülmal ile ilgili bir durum var ise de kimse bizden sessiz kalmamızı beklemesin.  Yaklaşık üç aydır yolsuzluklar, ayakkabı kutuları memleket gündemini meşgul etmektedir. Biz bu konuda da milletimizin vicdanına güveniyor ve gerekli notu vereceğini düşünüyoruz.”

“Vekilliği döneminde iflasın eşiğine gelmiştir”

“Geneldeki düşüncülerimiz böyle değerli dava arkadaşlarım, yerel de ise hala MHP’nin hasbel kader 3.5 yıllık iktidarı karalama kampanyaları ile başarısızlık ile itham edilmektedir. Memlekette bir çok sıkıntı unutulmuş iktidar sahipleri MHP’ye vurarak prim kazanacaklarını düşünmekte ve memleket hizmetleriyle alakalarını kesmiş durumdalar. Siyaset yapmak, derinlere girmek istemiyorum. yalnız şahsımın da vicdanen rahat olması adına sizlerle iki durumu paylaşmak istiyorum. Bunlardan birincisi Bayburt’umuzun 25 yıllık siyasi tarihindeki tek ülkücü milletvekili olan Şaban Kardeş bey ile alakalı kısımdır. Birileri durmadan bu yılları eleştirmekteler. Kendisinin memleketimize sağladığı katma değeri sizlerle paylaşmayacağım, vicdanı olan her Bayburtlu bunu bilmekte ve takdir etmektedir. Yalnız şuna şahadet ederim ki bizim milletvekilimiz vekilliği döneminde iflasın eşiğine gelmiş ender kişiliklerden bir tanesidir. Vekil olmadan evvela Bayburt’un sayılı esnaflarından olan ve hemen hemen her yıl vergi rekortmenleri arasına giren sayın Kardeş vekilliği döneminde işyerlerini kapatma durumuna gelmiş, ticaretini maalesef bitirme durumunda kalmıştır. Biz buna şahidiz. Ve kendisinin hakkın, hukukun, adaletin dışına çıkmadığını iyi bilmekteyiz. Yüreklice devlet hizmetinde bulunduğuna, milletin vekilliğini asil bir şekilde yerine getirdiğine, ailesini, yandaşını, partilisini haksız yere mal mülk sahibi yapmadığına, ihale takipçiliği yapmadığına şahidiz, şehadet ediyoruz.”

“Makam aracını şahsi işlerini kullanmamıştır”

“Bir diğeri de yine hizmetleri haksız yere eleştirilen siyasi tarihimizdeki tek MHP’li ve ülkücü başkan olan sayın Hükmü Pekmezci beyefendidir. Yine çalışmalarına değinmeden sizlere aktaracağım şu hususlara dikkat etmenizi istiyorum. Bizim belediye başkanlığımız döneminde açılan çevre mühendisliği kadrosuna başvuru olmamış ilimizdeki tek çevre mühendisi olan öz evladını işe almaktan imtina etmiş ve kadronun boş kalmasını tercih etmiştir. Hükmü Pekmezci Bayburt Belediyesi’nin makam aracını mesai bitiminden sonra belediyenin önüne çekerek akşama aksayan tüm belediye hizmetlerini kendi aracıyla takip eden bir duruşun temsilcisi olmuştur. Bizler bu duruşa şahidiz şahadet ediyoruz. Belediye çalışanları arasında siyasi kimliğine bakmadan sayısız personel almış ve bunların hiç birinde parti referansı aramamıştır. Bizim temel aldığımız bu vicdani ve insanı durumları diğer siyasi parti yetkilileri ile karşılaştırmanızı ve vicdanınızın terazisinde değerlendirmenizi temenni ediyorum.”

“Bayburt Üniversitesi ülkücülerin kalesidir”

“Gerçekleşecek yerel seçimlerde tıpkı Bayburt gençliği gibi, Bayburt Üniversitesi’nden oy alamamalarının derin düşüncülerine kapılanlara da bir kaç tavsiyemiz olacaktır. Bayburt Üniversitesi’nin problemlerini palyatif çözümlerle geçiştirmeye çalıştığınızı unutmayınız, bilimi ve bilgiyi yok sayarak biz en iyisini biliriz mantığıyla dışladığınız eğitim camiasını unutmayınız, devletin tüm imkanları elinizdeyken eğitim adına ilimize gelen misafirlerin ikamet problemlerini dikkate almadığınızı hatırlayınız. Sizin yok sayıp ötelediğiniz günlerde ülkücülerin evleri misafir öğrenciler ile dolu idi. Ülkü Ocakları’ndaki seminerler, konferanslar soluksuz devam ediyordu. Ev ziyaretlerimiz seçim döneminde değil eğitim öğretimin sürdüğü her günde devam etti. Biz öğrencilerimizin her sıkıntısında yanlarındaydık. Günü birlik beklentiler içerisinde olduğunuz sürece Bayburt Üniversitesi’nde hep yok olacaksınız ve Bayburt Üniversitesi gençliği sandıkları patlatarak, kendilerini dinleyen, düşüncelerinin karşılık bulacağı, ortak çalışmanın sürdürüleceği Milliyetçi Hareket'in Bayburt belediyesine destek ve katkılarını sağlayacaklardır. Bayburt Üniversitesi ülkücülerin kalesi olduğunu bir kez daha ispat edecektir.”

“Bayburt İdris Aydın’ı göreve getirecektir”

“İki gün sonra gerçekleşecek seçim için son virajdayız. Artık uyku bizlere haramdır. Bu salonda 2000 değerli insan var. Hesap ortadadır. İki gün boyunca her vatandaşımız sadece bir oya etki edip sandığa yansıtabilir ise 30 Mart akşamı Bayburt Kalesi’nin burçlarında üç hilal asılacak, kurbanlar kesilip, davullar vurulacak, Bayburt aydınlığı tercih edecek, İdris Aydın’ı ve milliyetçi kadroları göreve getirecektir. Yok olumsuz bir durum hasıl olursa bu salon görevini yapmamış ve buna inanmamış demektir. İnananlar her zaman kazanamazlar, ama unutmayın ki kazananlar daima inananlardır. İşte bu veciz sözden hareketle inanacağız ve sorumluluğu üzerimize alacağız. Seçimin kaybında biz kaybettik, benden dolayı kayıp gerçekleşti diyecek şekilde çalışarak kazanımımız sonucunda da bu seçimin mimarı benim diyecek bir hal almamız gerekmektedir. Bir belediye başkanı ve milletvekili örneğini az önce sizlerle paylaştım. Bu iki örneğin temsilcisi olan devamı olan Harita Mühendisi İdris Aydın bey inanıyoruz ki ne bizlerin nede siz değerli Bayburtlular’ın başını önüne eğdirecek hiç bir eylemin içerisinde olmayacaktır. Ve biz inanıyoruz ki İdris Aydın’ın önderliğindeki bir Bayburt çağ atlayacak makus talihini yenecek, yeni ve aydınlık ufuklara açılacaktır. Buna inanmalıyız.”



Okutmuş’un ardından bir konuşma yapan MHP Bayburt Belediye Başkan adayı İdris Aydın ise, propaganda sürecinde çeşitli iftiralarla karşılaşıldığını ifade ederek,  “Sözün peşine düşmedik, iftira ettiler ama biz yapılanları Allah’a havale ettik. Ne yaparlarsa yapsınlar, Bayburt kararını vermiştir. 30 Mart’ta Bayburt ülkücü harekete mührü vuracaktır” dedi.

MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın, şunları söyledi:

“Şu ana kadar yaptığımız tüm çalışmaları istişare ile yaptık. Değerli dava arkadaşlarım bir çok sıkıntı ve sorunlarla karşılaştık. Ülkücü hareketin tüm adaylarının hedefi sizlerin başını yere eğdirtmemektir. Siz dava arkadaşlarımızla birlikte, bu kutlu davayı hak ettiği yere getirmek için her türlü çabayı gösterdik. Bu çalışmaları yaparken parti, kişi ayırmadan herkesin yanına gittik. Ortak ideali Bayburt olan herkesle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyacağımızı herkesle paylaşmaya çalıştık. 7’den 70’e herkesle görüştük ve ilimiz için düşünülen her güzel fikri dinledik ve insanımızın düşüncelerini merkezimize aldık. Hiç kimseyi yok saymayan herkesi önemseyen duruşumuz bütün halkımız tarafından da güzel karşılanmıştır. Yüzünüzü kızartacak, sizleri mahcup edecek hiçbir şeye fırsat vermedik. Sözün peşine düşmedik, iftira attılar ama biz yapılanları Allah’a havale ettik. Ve şimdi sizlerden bu dava için çalıştınız, maddi manevi katkılar sundunuz, her şeyinizden fedakarlık ettiniz, ben haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, Bayburt kararını vermiştir. 30 Mart’ta Bayburt ülkücü harekete mührü vuracaktır."

MHP İl Başkanı Suat Doğan ise, “2014 mahalli idareler seçimi için 6 ay önceden başlattığımız seçim çalışmalarının sonuna geldiğimiz şu günlerde çalışmalara destek veren tüm ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün bu gayretlerimiz sonucu inşallah Bayburt, Aydıntepe, Demirözü, Gökçedere ve Arpalı'nın ülkücüler tarafından yönetilmesini sağlayacağız. Hepsini de alacağız.”

Gece Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçısı Ahmet Öngel ve Ahmet Şafak’ın sahne almasıyla sona erdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GALERLİ 10 yıl önce

Çok güzel bir gecceydi. Ülkü ocaklarının belki de en coşkulu gecesiydi belediye hayırlı olsun. Bu iş bitmiş

Avatar
AK Partili 10 yıl önce

Yav he he tamam