“Şölen 2015 yılında eski ihtişamına kavuşacak”

20.si düzenlenen Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri devam ediyor.

“Şölen 2015 yılında eski ihtişamına kavuşacak”
Bayburt Postası - 20.si düzenlenen Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri devam ediyor. Müzik - eğlence bölümlerinin iptal edilmesinin ardından iki güne indirilen şenlik, tarihinin en kısa açılış törenini de sahne olmuş oldu.

Saat 15.30’da Hükümet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programının tek konuşmasını Belediye Başkanı Mete Memiş yaptı. Memiş, İslam Coğrafyası’nda yaşanan zulümden dolayı programın sınırlandırıldığını belirterek, “İnşallah önümüzdeki yıllarda Dede Korkut programları eski şaşaasıyla, eski ihtişamları ile belki de daha kapsamlı, daha ihtişamlı bir şekilde devam edecektir” dedi. 

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve protokol üyelerinin katıldığı açılışta kısa bir konuşma yapan Başkan Memiş, şunları söyledi:



“Dede Korkut programları eski ihtişamına kavuşacak”


“İslam coğrafyasındaki yaşananlar nedeniyle bu yılki Dede Korkut Şenlikleri’nin müzik ve eğlence programların iptal ettik. Bu yıla mahsus olmak üzere sadece programımızın törensel kısımlarını icra edeceğiz. Bunu takdir edersiniz ki İslam coğrafyası bu acıyı, bu gözyaşını yaşıyorken bizlerin Bayburt’ta bu anlamda sevinç ve eğlenceyle program idrak etmemiz söz konusu olmayacaktır. Bu anlamda Dede Korkut Şenlikleri’nin sönüklüğünü, programın içeriğinin azlığı tamamen bizim Müslüman kardeşlerimizi düşünmemize bağlayacağız, bunun dışında hiçbir şey yoktur. İnşallah önümüzdeki yıllarda Dede Korkut programları eski şaşaasıyla, eski ihtişamları ile belki de daha kapsamlı, daha ihtişamlı bir şekilde devam edecektir.”

20. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri, yarın gerçekleştirilecek Abdulvahap Gazi Türbesi, Bamsi Beyrek mezarı ziyareti, en güzel buzağı yarışması ve cirit müsabakası ile sona erecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer 10 yıl önce

zaten ne yapılyorduki

Avatar
dedem korkut 10 yıl önce

sayenizde uluslararası bir şenlik tarihteki yerini aldı.kurtuluş törenlerinin bitirildiği gibi bu şenlikte bitirildi.hayaldi gerçek oldu.

Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Sağ ol başkanım inşallah , 2015'de anlamına göre kutlarız...Uluslararası bu kültürel faaliyet, herkesi kucaklamış olur...Siyasallaşmasını önlemiş olursunuz...Teşekkürler....

Avatar
Korkut Ata 10 yıl önce

he hü .. he hü

Avatar
murat ali 10 yıl önce

köydeki şenliklerde eğlencenin gözüne vuruldu tüm protokol katıldıniz merkeze gelince yas oldu !!!