SOCAR ve Petkim’den geleceğin sanatçılarına destek

Baksı Müzesi, 10’uncu yılını bir dizi etkinlikle kutluyor. Baksı, hafta sonunda bu yılın ilk etkinliği olan Bayburt 3’üncü Öğrenci Sanat Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

SOCAR ve Petkim’den geleceğin sanatçılarına destek
Bayburt Postası - Baksı Müzesi, 10’uncu yılını bir dizi etkinlikle kutluyor. Baksı, hafta sonunda bu yılın ilk etkinliği olan Bayburt 3’üncü Öğrenci Sanat Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

Resim yarışması, çocuk sanat atölyeleri gibi çeşitli etkinliklerle Bayburt’taki ilk, ortaokul ve lise öğrencilerini 3 yıldır sanatla buluşturan şenlikte çocuklar, renklerle, boyalarla ve çeşitli materyallerle kendilerini ifade edip, hayallerini anlattılar. SOCAR ve Petkim’in sponsor olduğu şenlik haftasonu düzenlenen törenle sona erdi.

Şenliğin sponsoru SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu üyesi Kenan Yavuz temel felsefelerinin, kültür ve sanatı ticari kaygı gütmeden desteklemek olduğunu söyledi. Türkiye’de dev enerji projelerine imza atan SOCAR’ın, kültür ve sanata koşulsuz katkı sağlamak gibi bir misyon da üstlendiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Prof. Hüsamettin Koçan'ın Bayburt’un Bayraktar köyünde kurduğu, başarıdan başarıya koşan, Baksı Müzesi'nin 10’uncu yılını gönülden kutlarım. SOCAR olarak başarımızı, sadece ekonomiye kattığımız değerlerle değil, kültür, sanat ve spor alanlarındaki performansımızla da ölçüyoruz. Çünkü geleceğe bırakacağımız miraslarda izimiz olsun istiyoruz. Kültür ve sanat etkinlikleri, bu çabalarımızda hep ön planda.

Memleketim Bayburt’ta, uluslararası sanat dünyasının hayranlıkla izlediği Baksı Müzesi gibi bir projeyi görmekten gurur duyuyorum. Bayburt’un, Baksı’nın çocuklarına destek olmak öncelikli görevimiz. Onlar usta ellerde yetişsinler ki, hayallerine ve Türkiye’nin geleceğine emin adımlarla yürüsünler. SOCAR ve Petkim olarak, sanata-sanatçıya destek sunarak ilerlemekten vazgeçmeyeceğiz."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.