Şenlikler için flaş karar!

Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nde yer alan tüm müzik eğlence programları Bayburt Belediyesi’nin aldığı kararla iptal edildi.

Şenlikler için flaş karar!
Bayburt Postası - Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nde yer alan tüm müzik eğlence programları ve halk oyunları gösterileri Bayburt Belediyesi’nin aldığı kararla iptal edildi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, bir basın açıklaması düzenleyerek, başta Gazze olmak üzere İslam Dünyası’ndaki yaşanan zulüm dolayısıyla 20. Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin müzik eğlence bölümlerinin iptal edildiğini söyledi.  

Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Meclisi Üyeleri Kurban Atmaca ve Muzaffer Çeker’in de katıldığı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Memiş, şunları söyledi:

“Kardeşlerimiz ölürken bizim sevinmemiz mümkün değildir”

“Bu yıl 20.’sini düzenleyeceğimiz Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri ile ilgili bir ayrıntıyı kıymetli Bayburt halkımızla paylaşmak istiyorum. Çok yakın bir zamanda Soma’da 301 kardeşimizi kaybettik. İslam coğrafyasında yaşanan zulümler devam ediyor, acılar devam ediyor, hüzünler devam ediyor. Özellikle Gazze ve Filistin İsrail’in yaptıklarıyla çalkalanıyor. Acı, gözyaşı ve kan var. Tüm bu acılar yaşanıyorken biz Bayburt Belediyesi olarak Hükümetimiz ve AK Parti Genel Merkezi’nin de görüşleriyle planladığımız Dede Korkut Şenlikleri’nin eğlence ve müzik olan tüm bölümlerini iptal ediyoruz. Çünkü kardeşlerimiz ölürken bizim sevinmemiz mümkün değildir. Kardeşlerimiz ağlıyorken bizlerin gülmesi mümkün değildir. Programa yapacağımız eklemeleri en kısa zamanda yine tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sonuna yaklaştığımız Ramazan ayının şahıslarımıza, ailelerimize, Bayburt’umuza, ülkemize ve tüm dünya Müslümanlarına huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ilke 10 yıl önce

Tebrikler güzel bir düşünce

Avatar
Beşiroğlu Nafizi 10 yıl önce

Karar güzel.. Tebrik ederim.. Hepsi içimizde bir hicran.
Fekat ne olur, bir defa da olsa, bir defa; dilleri sürçse de önce; Kerkük, Telafer deseler. Kıaymet mi kopar. Kopar belli ki... Neden acaba..? 'Başta Gazze olmak üzere..!', ne demek..? diğerlerini saymamak, zikretmemek bile artık 'calibi dikkat' oldu...

Avatar
ahmet ağa 10 yıl önce

Israil filistin savasi 50 yildir var..bayburtlu senede bir şenlik gorecekti onuda iptal edin baa belediyeyi ele aldigizdan beri hep yikmayla ugrastiz zaten...

Avatar
ercan köroğlu 10 yıl önce

Bizde yakışan budur sayın başkanim

Avatar
Alperen 10 yıl önce

Bu gün Türkmenelini sahiplenmeyenler Allah sizi ıslah etsin. Eğer önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı seçimleri olmasaydı kesinlikle iptal etmezdiniz.

Avatar
OBJEKTİF 10 yıl önce

Bu akrarı alan alınmasında pay sahibi olan tüm güzel insalara teşekkür ederim. bu karar üzerinden siyasi rant elde edildiğinği düşünenlerede sadece yazıklar olsun demek yeter heralde..

Avatar
gazi 10 yıl önce

çok doğru karar...

Avatar
hasan ali 10 yıl önce

Siyasi politik işlerle hukumet tepkisini versin şenlik iptal etmeyle olmuyo ..10yildan bu yana hukumeti ele aldigizdan beri israille ticaret daha cok artis gosterdi !!!