Sekmen, Diaspora'ya seslendi: “Gelin vahşeti görün“

Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.

Sekmen, Diaspora'ya seslendi: “Gelin vahşeti görün“
Bayburt Postası - Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle, coşkulu bir şekilde kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan kutlamalara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, ilçe Belediye Başkanı Enver Başaran, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Aşkaleli katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada, kurtuluş etkinliklerine gösterdikleri büyük ilgiden dolayı Aşkale halkına teşekkür ederek, "Bugün burada Erzurum’un şirin ilçesi Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünün coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Aşkale’mize ve bütün milletimize hayırlı olsun. Bugün, Aşkale’mizde yaptığımız bu kurtuluş törenlerinin büyük bir anlamı var. Aşkale’de hiçbir aile yoktur ki Ermeni zulmüne maruz kalmamış olsun. Bilindiği gibi Ermeni katliamını toprağının her bir parçasında yaşayan ilçemizde 97 yıl önce, Cinis Köyü’nde 587 sivil ahali Şükrü Efendi’nin konağında ve köy camisinde toplanarak yakılmış, katliam ve acıların en büyüğü bu topraklarda yaşanmıştır" dedi.

Konuşmasında, Erzurum’da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen vahşeti dile getiren Başkan Sekmen, "Hınçak ve Taşnak Cemiyetleri sadece Cinis’te değil aynı zamanda Yeniköy, Tazegül, Pırnakapan, Karahasan, Abdalcık gibi köylerde de kadın-çocuk demeden Müslüman ahaliyi katletmiştir. Ermeniler tarafından Erzurum’da gerçekleştirilen bu vahşet, insanlık tarihinin kara lekesi olarak tarihi vesikalarda yerini almıştır" dedi.

Ermeni Diasporası’na da seslenen Başkan Sekmen, "Bu anlamlı tören vesilesiyle bir kez daha Ermeni Diasporası’na sesleniyoruz; her fırsatta tarihi kaynakları reddeden sizler, gelin atalarınızın Anadolu’da yaptığı vahşeti bizzat İspir’de, Aşkale’de, Alaca’da, Pasinler’de, Erzurum’da görün. Şehit kanıyla örülü bu topraklarda 97 yıl önce yaşanan vahşetin izlerini, şehrin halen daha yaşayan izlerinden, tanıklarından gelin öğrenin" diye çağrıda bulundu.

Önce Ruslara, ardından Ermenilere karşı Vatan toprağını koruyan Erzurumluların, kahraman milletimizin sarsılmaz iradesini, vatan ve bayrak sevgisini, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırdığını vurgulayan Başkan Sekmen, "Türk milli birliğine, ’Vatan bir bütündür, parçalanamaz’ ana fikirli egemenlik ruhuna o gün sunulan katkıyla milletimizin kaderi değişmiştir. Esaret ve karanlık dolu günlerde ezanı, bayrağı, namusu ve toprağını koruyan Aşkale, düşmana asla geçit vermemiştir. Bu nedenle 3 Mart, serhat ilçemiz, gözbebeğimiz Aşkale’nin esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. Milli birlik ve beraberliğimizin doruğa ulaştığı bu kurtuluş gününde aranızda olmaktan ötürü duyduğum memnuniyeti ifade ederek, sizlere en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Ve sonsöz olarak şunu söylüyorum; Yüce Allah milletimize bir daha böyle esaret dolu günler yaşatmasın" dedi.

Aşkale’nin düşmandan kurtarılışının temsili olarak canlandırıldığı törende, yöresel oyunlar da sergilendi. Kutlamalarda, halkın büyük ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, seslendirdiği marşlarla törene katılanları adeta coşturdu.

Haber: İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.