Ropörtaj yarışmasından 'birinci' çıkmadı!

Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Son Şahitlerin Dilinden” konulu ropörtaj yarışmasından birinciliğe layık eser çıkmadı.

Ropörtaj yarışmasından 'birinci' çıkmadı!
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Son Şahitlerin Dilinden” konulu ropörtaj yarışmasından birinciliğe layık eser çıkmadı. 96 yıl önce yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen “Son Şahitlerin Dilinden” konulu yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Toplamda 8 başvurunun yapıldığı ve birinciliğe layık görülen eserin yer almadığı yarışmada ikinci olan Demirözü İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatih Yazıcı’ya 2 altın, üçüncü olan Aşkale Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Hamza Köse’ye 1 altın ve mansiyon ödülüne layık görülen Bayburt Fen Lisesi öğrencisi İklima İclal Sivlim’e kitap hediye edildi.

“Keşke 50 yıl önce yapılsaydı"

Programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 1918 yılında yaşanan hadiselerin gelecek nesillere aktarılması için ropörtaj yarışması düzenlendiğini belirterek, “Hepinizin malumu olduğu üzere 1918 yılını yaşayan insan aramızda kalmadı. Ancak onların çocukları aramızda var. Keşke şimdi bizim gerçekleştirdiğimiz röportaj yarışması 50 yıl önce yapılsaydı, o günleri yaşayan insanlarla röportaj yapılsaydı. Ben yarışmaya katılan arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

1916-1918 yılları arasında yaşanan hadiselerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Polat, konuşmasını şöyle tamamladı :

“Her şeyden önce biz düşmanımızı gözümüzde büyütmemiz gerekiyor. Ama bu topraklarda, bu coğrafyada 1916 ila 1918 yılları arasında bazı şeyler yaşanmış. O yaşanan hadiselerin nedenini, nasılını hem bizim iyi bilmemiz gerekiyor hem de yeni neslimize aktarmamız gerekiyor ki, neslimiz dostunu düşmanını tanısın. Nasıl bir coğrafyada yaşadığının farkına varsın. Bu coğrafyada birilerinin emelleri, gözleri var mı yok mu iyi bilsin. Biz biliyoruz ki, sıcak denizlere inme politikası, Çar’dan beri sürekli Rusya’da var. Ya da büyük Ermenistan hayali Ermenilerde var. Yada büyük İsrail politikası Yahudilerde var. Ya da en önemlisi Şark meselesi, bugün bütün medeniyet göstergelerine rağmen, bütün hümanizm felsefesine rağmen, Batı’da var. Yani Anadolu’dan Müslüman Türkleri atma hayali var. Bunları iyi bilelim ve kafamızın bir kenarında kalsın ama ilişkilerimize de devam edelim. Hem biz hem de neslimiz bilsin ki, bizim bu topraklarda yaşamamızı istemeyen dünya devletleri var. Ona göre kuvvetli olmak zorundayız. Gelecek nesillerimiz, dostunu düşmanını tanısın diye biz bugüne kadar değişik programlar organize ettik. Kültürel ve sanatsal etkinlikler ortaya serdik. Bundan sonra da inşallah bunlar devam ettirilir. Ben özellikle 21 Şubat Bayburt’un kurtuluşu konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılan arkadaşlarımızı ve röportaj yarışmasına katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Milli eğitim müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Birinci yok, ikinci var!

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde 'Kurtuluş' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödül verilen programda, jüri tarafından "Birinciliğe layık eser görülmedi" şeklinde bir açıklama yapılırken, gerekçesi ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. 

Programa Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.