Milli Şair'in şiirleri yarıştı

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezbere okuma yarışmasının kazananları belli oldu.

Milli Şair'in şiirleri yarıştı
Bayburt Postası - Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ezbere okuma yarışmasının kazananları belli oldu.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın jüri başkanlığını Türkçe öğretmeni Yaser Okumuş yaparken jüri üyeliğini ise Mustafa Ertop, Erhan Kahraman, Yaser Okumuş, Zeynep Yavuz, Recai Hançer ve Mustafa Çakır yaptı.

Yarışmada, ortaokul öğrencileri arasında Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu’ndan Elif Yeşfin Özer ‘Bülbül’ şiiriyle birinci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Mervenur Akbaş ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle ikinci, Kaleardı 75. Yıl Ortaokulu’ndan Feyzanur Kasap, ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle üçüncü oldu.

Şehit Recep Eşiyok Ortaokulu Öğrencisi Sevginur Mertoğlu Demirözü 75. Yıl Yatılı Bölge Okulu öğrencisi Ayşenur Boncuk, TOKİ Şair Celali Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Algan ise Akif’in ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle mansiyona layık görüldü.

Lise öğrencileri arasında ise birinci, Akif’in ‘Kocakarı ile Ömer’ şiiriyle Bayburt Fen Lisesi’nden Mervenur Develi oldu. ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiiriyle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Erdem Yıldırım ikinci olurken  ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiirini okumasıyla Bayburt Anadolu Lisesi’nden Narin Dursun da üçüncü oldu.

Rakabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Taha Elçi ‘‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ şiiriyle, Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi Buket Topal ‘Bülbül’ şiiriyle, Aydıntepe Çok Programlı Lise Öğrencisi Zübeyda Karadeniz ise ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiriyle mansiyona layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Bayburt Valisi  Mükerrem Ünlüer, İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş,  Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca tarafından verildi.

Bayburt Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Manevi dünyamızın oluşmasında en büyük emeği olan merhum Mehmet Akif Ersoy’u bugün yâd ettik. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi Akif’in şiirlerini ezberlediği için birinci ilan ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, yarışmaya desteklerinden dolayı Başkan Polat’a plaket takdim etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.