‘Milli Şair’ anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programla anıldı.

‘Milli Şair’ anıldı
Bayburt Postası - Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programla anıldı. Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstikkal Marşı’nın okunması ile başladı.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Arif Köprücü’nün, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesi hakkında bilgi verdiği programda, okul öğrencileri tarafından hazırlanan “Akif İstiklal Marşı'nı Yazıyor” adlı piyes sahnelendi.

Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirlerle devam eden programda Erdem Yıldırım ‘Zulmü Alkışlayamam’,  Mervenur Develi ‘Ömer ile Kocakarı’, Samet Gök ‘Cenk Marşı’ ve Narin Dursun ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’ adlı şiirleri seslendirdi. Öğrenciler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Program, günün önemine binaen düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması ile öğretmenler arası makale yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan tarafından verilmesiyle son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.