Memiş: “Kop Şehitleri için yürüyeceğiz“

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Mart ayında Kop Şehitleri'ni anma yürüyüşü düzenleyeceklerini söyledi.

Memiş: “Kop Şehitleri için yürüyeceğiz“
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Mart ayında Kop Şehitleri'ni anma yürüyüşü düzenleyeceklerini söyledi. 

Kop Savunması'nın İstiklâl Harbi'nin kazanılmasında ve Kuva-yi Milliye'nin toplanmasındaki önemini hatırlatan Memiş, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen organizasyonlara da değinerek, "21 Şubat'ta yürüyüş tertip edilmiş. Kop Savunması'nın 21 Şubat'la ilgisi yok. Onun için savunmanın başladığı Mart ayında güzel bir organizasyonla Kop Şehitleri'mizi anmak istiyoruz" dedi.  

Memiş, şu açıklamayı yaptı:

"Tarihte şanlı bir yeri var, yürüyüşümüz de şanına uygun olacak"

"4 Ocak tarihinde Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş günü düzenleniyoruz. Biz de bir Kop Yürüyüşü düzenlemeliyiz. Kop Savunması bizim İstiklâl Harbi'nde çok önemli bir yer tutmuştur. Bu bize göre değil tarihçilere göre. İstiklal Harbi'nin kazanılmasında, Kuva-yi Milliye'nin toplanmasında Kop Savunması Rus askerinin durdurulması açısında bizim tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. Mart ayı içerisinde bir Kop yürüyüşü düzenlemeyi düşünüyoruz. Ayrıca Kop Savaşları'nın geçtiği ve bugün hâlâ canlı duran mevzilere doğru bir yürüyüş gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Buna katkı sunmak isteyenlerin katkısını alacağız. Kop Savunması'nın 21 Şubat'la ilgisi yok ve kamuoyunda böyle bir yanılma var. Kop Savunması'nın tarihimizde şanlı bir yeri vardır. Düzenleyeceğimiz yürüyüşte onun şanına uygun olarak hayat bulacaktır."

Öte yandan, 1. Dünya Savaşı'nda Şark Cephesi'nin en önemli direniş noktası olan ve savaşın seyrini değiştiren Kop Savunması Şubat 1916'da oluşturuldu ve Temmuz 1916'da zorunlu olarak düşürüldü.

İlgili haber: 2. Plevne: Kop Savunması

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.