Kenan Yavuz Kültür Evi Etnoğrafya Müzesi örnek oluyor

Erzincan'ın İliç İlçesi Kaymakamlığı proje ekibi Kenan Yavuz Kültür Evi ve Etnoğrafya Müzesi'ni gezdi.

Kenan Yavuz Kültür Evi Etnoğrafya Müzesi örnek oluyor
Bayburt Postası - Gezide İliç ilçesinde kurulması planlanan 'Açık Alan Köy Müzesi' için fikir alışverişinde bulunuldu. 

İliç Kaymakamı Bayburtlu Hicabi Aytemür'ün de katıldığı ziyarette kültü evi kurucusu Kenan Yavuz, misafirlerini ağırladı. 

İliç'te kırsal yaşamın izlerini barındırmak, köylerde kaybolmaya yüz tutmuş ve köy yaşamını anımsatan aletlerin sergileneceği 'Açık Alan Köy Müzesi'nin yapımı için fikir edinmek üzere düzenlenen gezide proje ekibi Kenan Yavuz'dan kültür evinin yapılış hikâyesini dinledi. 



Kaymakam Hicabi Aytemür, İliç'te oluşturmayı düşündükleri müze için geçmişteki değerlerini eski doğallığını kaybetmeden gelecek kuşaklara aktarmak ve muhafaza etmek isteyen Kenan Yavuz Kültür Evi’nin iyi bir örnek olduğunu kaydetti. 

Aytemür, Kenan Yavuz Kültür Evi ve Etnoğrafya Müzesi kurucusu Yavuz'a kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yavuz ise kültür evinin bölgede ve ülkede örnek teşkil edecek konuma gelmesinin mutluluk verdiğini belirtti. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir 5 yıl önce

kenan bey gibilerinin çoğalması gerek baksı müzesi ve burası geçmisimizi unutmamamız için çok güzel örnekler