İstanbul'da bir Bayburt klasiği: Kurtuluş Gecesi

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen ve İstanbul'da artık bir Bayburt klasiği haline gelen 21 Şubat gecesi renkli görüntülere sahne oldu. İşte o geceden notlar...

İstanbul'da bir Bayburt klasiği: Kurtuluş Gecesi
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen ve İstanbul'da artık bir Bayburt klasiği haline gelen 21 Şubat gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen gecede Bayburtlular, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı coşku ile karşıladı. 





Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı anısına düzenlenen geceye Bayburt Milletvekili Doç.Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç, İstanbul milletvekilleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, bürokratlar ve iş adamlarından oluşan geniş bir protokol katıldı.



Nur Haktan'ın sunduğu coşkulu gece şehit ve gazilerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının mini bir konser verdiği gece "Bizim Seslerimiz" olarak sahneye davet edilen Bayburtlu ses sanatçıları ile devam etti. Muhsin Bayburtlu, Necmi Devran, Sehlan Burak ve Bünyamin Oraç geceyi hareketlendiren isimler oldu.



Bayburtlu seslerin ardından sahneye Esat Kabaklı çıktı. 'Bil Oğlum' türküsü ile son dönemin en çok konuşulan seslerinden olan Esat Kabaklı, bir Harputlu olarak kendisini Bayburtlu hissettiğini söyledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında çalınan ve büyük beğeni toplayan 'Bayrak' isimli bestesini salonla birlikte seslendiren Kabaklı, eserin 'Bayrak' üzerine yapılmış ilk beste olduğunu açıkladı. 



Kılıçaslan: "Bayburt 16 Nisan'da da geçit vermeyecek"

Türkiye'nin ilk hemşeri cemiyeti olan ve 69 yılı geride bırakan derneğin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, 4 yıldır görev yaptıklarını hatırlattı ve şunları söyledi:  



"4 yıldır değerli yönetimimiz ile gece gündüz çalışıyoruz. Hayatımızın en güzel günlerini Bayburt için, ülkemiz için sarfediyoruz. Bundan da büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Derneğimizi bugünlere getiren tüm değerli isimlere teşekkür ediyorum. Bu gece salonumuzu coşku ile dolduran, bu güzel günü birlikte geçirmemize vesile olan hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. 

Bayburt Kop savunmasında geçit vermedi, 15 Temmuz gecesi geçit vermedi, 16 Nisan referandumunda da geçit vermeyecektir. Bugün Türkiye'nin en önemli ve kritik noktalarında görev ve sorumluluk almış olan Bayburtlular gençlerimize her zaman iyi birer örnek ve yol gösterici olmuşlardır. O değerli isimlerin büyük bir kısmını bu salonda ağırlıyor olmanın, bu coşkuyu birlikte yaşıyor ve paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."



Göksu: "Küresel saldırıların önünde Bayburtlu duruşu ile duracağız"

Gecenin bir Bayburt klasiği olduğu kadar artık bir İstanbul klasiği haline de geldiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şunları söyledi: 

"Bu salonun hafızasında çok değerli Bayburt hatıraları var. O hatıraların bir kısmında ben de varım, bundan dolayı da çok mutluyum. Bayburt, bu toprakların en milli ve yerli değerlerinin olduğu bir kent. 99 yıl önce zulme karşı dimdik duran ecdadımız, bu duruşunu sürdürecektir. Küresel saldırılar yine Bayburtlu duruşu ile engellenecek ve kesinlikle başarılı olamayacaklardır. Bundan hiç bir kuşkumuz yoktur." 



Memiş: "Şehrimiz 99 yıldır bize veriyor"

Katkılarından dolayı sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a teşekkür ederek başlayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, özetle şunları söyledi: 

"Bayburt'un gönlümüzde çok özel bir yeri var. Bayburt o özel yerdeki haline taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. Şehrimiz Bayburt 99 yıldır bize veriyor, şimdi şehrimize verme zamanı bizde. Şehrimize gereken değeri verip, daha yukarılara taşıyacağız." 



Kavcıoğlu: "Ülkemizin en önemli çimentosu olmaya devam ediyoruz"


İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nun da birer selamlama konuşması yaptığı gecede, Bayburt Milletvekili Doç Dr. Şahap Kavcıoğlu "99 yıl önce olduğu bugünde ülkemizin en önemli çimentosu olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gecenin son ve en uzun konuşmasını ise Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptı. Konuşmasında Bayburt yatırımlarına değinen Bakan Ağbal, 16 Nisan refarandumuna sık sık vurgu yaptı ve Bayburt'tan rekor 'evet' oyu beklediğini söyledi. Bakan Ağbal'ın konuşması sırasında salonda sık sık, Uğur Işılak tarafından seslendirilen 'Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı çalındı. İşte o konuşmadan öne çıkanlar: 



Ağbal: "Hızla daha güzel bir Bayburt inşa ediyoruz"

"Rabbim bir daha bizlere kurtuluş savaşları göstermesin. Allah o günlerde canlarını veren, zulme başkaldıran büyüklerimizden razı olsun. Bu millet, bu topraklar ne zaman zor durumda kalmışsa Bayburtlu en önde olmuştur. Sokaklara çıkmış, haksızlığa karşı koymuştur. Bayburt'tan çıkarak İstanbul'a gurbete gelen sizler, bu büyük kentte aynı zamanda Bayburt'u, yani bizleri temsil ediyorsunuz. Bu büyük kentteki duruşunuzdan dolayı gururluyuz.  Bu ülkenin birliğinde Bayburt'un, Bayburtlunun emeği ve katkısı vardır. Bayburtlu 16 Nisan'da da yepyeni Türkiye için yine gürül gürül akacaktır. Güçlü bir Türkiye ve büyüyen bir Türkiye için 16 Nisan'da hep birlikte 'evet' diyeceğiz. Bu alçakların, terörün kökünü kazıyacağız ve 16 Nisan'dan sonra yepyeni bir Türkiye'ye, yepyeni bir Bayburt'a kavuşacağız.

Şehrimiz Bayburt için çok özel ve büyük düşler kuruyoruz. Ve hızla daha güzel bir Bayburt inşa ediyoruz. Bayburt'a havalimanını müjdeledik, Bayburt'a yeni, büyük ve modern hastanemizi müjdeledik. Şehrimiz Bayburt, yemyeşil olacak diye söz verdik kendimize. Köyleri ile birlikte alt yapı sorunu olmayan, içme suyu sorunu olmayan, yol sorunu olmayan bir şehir olacak diye söz verdik birbirimize. Verdiğimiz bütün sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Yıllardır ihmal ettiğimiz Bayburt Kalesi'ne ve eski eserlerimize, yapılarımıza sıra geliyor. Hepsine gereken önemi verip, şehrimizin tarihi kimliğini yeniden ortaya çıkaracağız. 

Bütün bunları yaparken, her Bayburt ziyaretimde, hemşerilerimin haklı olarak şu şerzenişi ile karşılaşıyorum: 'Dumanı tüten bir fabrikamız neden yok?' Haklılar. Göreceksiniz, Bayburt Sanayi Organize Bölgesi birer birer fabrika bacaları ile dolacak. Bayburtlu gençler işini, aşını Bayburt'ta bulacak. Bayburt şu an bölgesinde bir cazibe ve çekim bölgesi halindedir. İçiniz rahat olsun, şehrimiz Bayburt için büyük hayallerimiz var ve Bayburt için gece gündüz çalışıyoruz." 





Maliye Bakanı Naci Ağbal konuşmasının ardından Bayburt Kültür ve Yardım Derneği yöneticileri ile bilikte salonu selamladı. Geceye katkı sunan sponsorlara birer plaket veren Bakan Ağbal, daha sonra aynı isimler ile toplu fotoğraf çektirdi. 



Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından organize edilen gece daha sonra Orhan Ölmez konseri ile sona erdi. Ölmez, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserinde sevilen şarkılarına yer verdi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Güney 7 yıl önce

Bayburtta eskiden bunlar yoktu. Bayburt gecesinde referanduma evet oyu istendi. Bayburtluluk partiler üstü bir olguydu yıktınız bunu.

Avatar
safak güngör 7 yıl önce

Nayır Nayır Nolamaz Nayır... Hey gidi Cüneyt arkın...

Avatar
mehdi öz 7 yıl önce

maliye bakanımız sn naci ağbala sn vekilimiz kavcıoğluna ve diğer haziruna binlerce tşker. şirin bayburta yatırım zamanı gelmiştir, inşaAllah Bayburt evet diyecek, zira eski siyasi durum yoktur, devlet millet elele. C.Allah yar ve yardımcımız olsun