İstanbul'da 101. Yıl Coşkusu

Türkiye'nin ilk hemşehri derneği olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yılına özel gece düzenledi.

İstanbul'da 101. Yıl Coşkusu
Bayburt Postası - Uzun yılların bir geleneği olan gurbetteki kurtuluş kutlaması Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Mehmet Öksüzer'in sunumuyla gerçekleşen gece, saygı duruşu, İstikal Marşı'nın okunması ve Bayburt tanıtım slaytının gösterilmesi ile başladı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş açılış konuşmasının ardından dernek yönetimi ve köy dernek başkanlarını sahneye alarak tanıttı.

Halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden gecede Bayburtlu sanatçılar Muhsin Bayburtlu, Devran, Sehlan Burak ve Tuğçe Nur sahne aldı.

Programda destek verenlere plaket takdim edildi. Plaket takdim edilen isimler arasında Bayburt Postası'ndan Kürşat Okutmuş ve Bayburt Gündem'den Mehmet Demirer de vardı. 

Pop sanatçısı Bahadır Tatlıöz'ün sahne aldığı program Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Bayburtlu Orhan Hakalmaz'ın söylediği türkülerle son buldu.

Geceye; Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın Yılmaz, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Samsun Valisi Osman Kaymak, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 26. Dönem Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, PTT Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı İsrafil Kahraman, Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve çok sayıda Bayburtlu katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sabiha 5 yıl önce

ah birde bayburta fabrika kursanız,zengin iş adamları hemşehrilerimiz,seelam.