Gümüşhane'de mehterli kutlama

Gümüşhane'nin Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar atışması, Kenan Tuna ve Nurullah Akçayır konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gümüşhane'de mehterli kutlama
Bayburt Postası - Gümüşhane'nin Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar atışması, Kenan Tuna ve Nurullah Akçayır konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gümüşhane Belediyesi Mehter Takımı da akşam saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde gösteri düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserlere AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldız, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak Aşık Kul Nuri, Aşık Yüksel Ülkeroğlu, Murat Piroğlu, Sebahattin Şenel, Ozan Selma, Ozan Ali Tuncer, Hüsamettin Okumuş sahne aldı.
Aşık programının son bölümünde Aşık Kul Nuri ve Aşık Yüksel Ülkeroğlu’nun atışmaları salondakiler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Programda daha sonra Kenan Tuna ve Nurullah Akçayır konseri gerçekleştirilirken, her iki konserde vatandaşlardan tam not aldı.

Programın sonunda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, bizlerin gurur duyulacak bir ecdadın torunları olduğunu kaydederek, “Onlarla ne kadar övünsek azdır. Onların hangi şartlar altında bizlere, bu toprakları armağan ettiklerini ve bu uğurda çekilen çileyi, zahmeti, işkenceyi, acıyı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız. Kurtuluş Savaşımız, yurdumuzun dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir. Allah bize bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çimen, konuşmasının ardından sahne alan sanatçı ve görevlilere çiçek hediye etti.

Öte yandan Gümüşhane Belediyesi Mehter Takımı da akşam saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde gösteri düzenledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.