“Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat“

Tarihi mekân Taşhan'da gerçekleşen serginin açılışına Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

“Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat“

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri 200 fotoğrafın sergilendiği ''Ermeni Mezalimi ve Anılarda 21 Şubat'' resim sergisi ile başladı. Tarihi mekân Taşhan'da gerçekleşen serginin açılışına Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, daire amirleri  ve vatandaşlar katıldı. 

Serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kısa bir açıklama yaptı. Polat; “Bayburt'ta cereyan eden hadiselerin fotoğraflarını her yıl sergiliyoruz, bundan sonra da bu etkinlik devam edecektir” dedi. 

Polat açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Tarihte bu topraklarda yaşanmış olayları yeni nesle ve insanlarımıza fotoğrafların diliyle anlatmak adına bu etkinliği düzenliyoruz. Atalarımızdan aldığımız bilgileri fotoğraflarla da beynimize nakşetmek adına bu etkinlik anlamlı. Bugün dünyada Ermeni soykırımından bahsedenler bu belgelere baksınlar. Kim kime soykırım uygulamış, zalimce davranmış. 1915 öncesinde milleti sadıka olarak içimizde yaşayan hatta Belediye meclis üyesi olan komşularımız Büyük Ermenistan hayaliyle kafaları sulandırıldığı için kardeş olarak yaşadıkları dedelerimizi ninelerimizi zulme maruz bırakmışlar. Bu zulmün belgelerini Bayburt'tan Kars'tan, Erzincan'dan, Erzurum'dan bulabildiğimiz fotoğraflarla tarihi canlandırmak istedik."

Tarihi mekân Taşhan'da gerçekleşen sergi, 1 hafta boyunca açık kalacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.