‘Engelli Dostu Kalemlerden Öyküler’

Engelli dostu öğrenciler ve öğretmenler tarafından kaleme alınan öyküler kitaplaştırıldı.

‘Engelli Dostu Kalemlerden Öyküler’
Bayburt Postası - Engelli dostu öğrenciler ve öğretmenler tarafından kaleme alınan öyküler kitaplaştırıldı. Toplam 40 öykünün yer aldığı eserde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 8 öykü yazarı da ödüllendirildi.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından EDES programı kapsamında uygulanmakta olan ‘Engelleri El Ele Aşalım’ projesi kapsamında ortaöğretim öğrencilerinin yazdıkları engelli olmak ve engelleri paylaşmak konulu öyküler ile öğretmenlerin engelli öğrencileriyle ilgili kaleme aldıkları başarı öykülerinden oluşan ‘Engelli Dostu Kalemlerden Öyküler’ kitabının tanıtımı yapıldı.

Şairzihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza günü etkinliğine Bayburt Valisi Mükerrrem Ünlüer,  Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda kitapta öyküleri bulunan öğretmen ve öğrenciler eserlerini imzalayarak katılımcılara takdim ettiler.

Toplam 40 öykünün yer aldığı eserde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 8 öykü yazarı ödüllendirildi. Yazarlara ödülleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut tarafından takdim edildi. Kitapta öyküsü bulunan öğretmenlere ise plaket ve hediyelerini AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal takdim etti.

‘Projenle Bir Engeli de Sen Kaldır’

‘Engelleri El Ele Aşalım’ projesi kapsamında düzenlenen ‘Projenle Bir Engeli de Sen Kaldır’ sergisinin açılışı yapıldı. Sergide öğrencilerin engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik hazırladığı toplam 42 proje yer aldı. Sergide yer alan projelerden ilk 3‘e girenlere ödülleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala tarafından verildi.

Öte yandan 'Engelleri El Ele Aşalım' temalı resim ve afiş sergisinde 120 eser beğeniye sunuldu. Şairzihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları resim ve afişler sergilendi. Toplam 120 resim ve afişin yer aldığı eserlerden dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ernail Adıgüzel tarafından takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.