Bayburt turizminde 'farkındalık' arayışı

Baksı Kültür Sanat Vakfı, ‘Turizmde Farkındalık Yaratma’ konulu seminer düzenledi.

Bayburt turizminde 'farkındalık' arayışı
Bayburt Postası - Baksı Kültür Sanat Vakfı, ‘Turizmde Farkındalık Yaratma’ konulu seminer düzenledi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın  "Geleceğe Açılan Kapılar" projesi kapsamında yürüttüğü seminerde, turizmin tanıtımı ile turist beklentileri hakkında bilgi verildi. Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Candan Ölçer ve Okan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Fadil Özbağı’nın sunum yaptığı seminerde Prof. Hüsamettin Koçan da bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Bayburt’taki turizm potansiyeline değinen Prof. Koçan, Bayburt’un şehir ve köy kimliği ile birlikte kentte çeşitlilik olması gerektiğini de belirterek, gelenlerin ‘nerede kalırım’ sorunu yaşamaması gerektiğini vurguladı. Değerlerin tanıtımının iyi yapılmasının ve turistle buluşturacak süreçlerin çok iyi ayarlanmasının önemine de vurgu yapan Koçan, "Sizin elinizde birçok değeriniz olabilir ama onu tanıtmadığınız için turist bunu bilmez, bir buluşma olmaz. Buluşturacak süreçlerin çok iyi ayarlanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Bayburt Belediyesi Başkan Vekili Nesumittin Selcuk, Baksı Müzesi kurucusu Prof. Hüsamettin Koçan, Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Oya Koçan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, KUDAKA Bayburt İl Koordinatörü Hasan İskender ve BEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mete Emir de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeki bayraktar 10 yıl önce

türizmde farkındalık,ne ile olur...!...bütün yetkililer biraraya gelmeli,,,dir.!..2..ayda........... bir.!,(özellikle bayburtlu ).ve diğer yetkililer..tşk,ler.