Bayburt, kültür turizminde 'var' olabilecek mi?

KUDAKA destekli“Geleceğe Açılan Kapılar” isimli proje kapsamında düzenlenen sempozyum, hafta sonu 2 gün sürdü...

Bayburt, kültür turizminde 'var' olabilecek mi?
Bayburt Postası - Baksı Müzesi, “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü” başlıklı sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı öncülüğünde; Bayburt Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Bayburt il Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle, KUDAKA destekli “Geleceğe Açılan Kapılar” isimli proje kapsamında düzenlenen sempozyum, hafta sonu 2 gün sürdü.

Baksı Müzesi Konferans Salonu’nda başlayan sempozyumun açılış konuşmalarını Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş yaptı. 

Sempozyumun ilk gününde 3, ikinci gününde 2 olmak üzere 5 oturum gerçekleşti. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun başkanlığında gerçekleşen 1. Oturumun başlığı “Kültür ve Turizm ilişkisi”ydi. Oturumda; Bahattin Yücel (TURAD), Doç. Dr. Ebru Günlü (Dokuz Eylül Üniversitesi) ve Yard. Doç. Dr.Candan Ölçer (Okan Üniversitesi) birer sunum gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurinisa Esenboğa’nın başkanlığında gerçekleşen 2. Oturumun konusu ise “Turizmin Bölgesel Kalkınmadaki Önemi” oldu. Oturumda; Yard. Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz (Bayburt Üniversitesi), Doç. Dr. Onur Gülbahar (Okan Üniversitesi), Yard. Doç. Dr.Erkan Sağlık (Atatürk Üniversitesi) ve Yüksel Türemez (TÜRSAB) birer sunum gerçekleştirdi. 

İlk günün “Bölge İçin Önermeler” başlıklı 3. ve son oturumuna ise Bahattin Yücel (TURAD) başkanlık yaptı. Bu oturumun konuşmacıları ise Bahri Akbulut  (Bayburt İl Kültür Müdürü), İbrahim Yumak (Ticaret Odası Başkanı), Mete Emir (BEKDER) ve Lokman Altunbilek (KUDAKA) oldu. 


Sempozyumun ikinci gününde ise iki oturum gerçekleşti. “Yerel Kültürel Dinamikler ve Turizm Çeşitliliği” başlıklı 4. Oturuma Doç. Dr. Ebru Günlü başkanlık yaptı. Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı kendi bölgelerine dair turizm değerlerini konuklarla paylaştı. 


Sempozyumun 5. ve son oturumu ise Prof. Dr. Hüsamettin Koçan başkanlığında gerçekleşti. Son oturumun konuşmacıları ise Yüksel Türemez (TÜRSAB), Kerem Köfteoğlu (TUYED), Doç. Dr. Sülayman Toy (KUDAKA) ve Mete Emir (BEKDER) oldu. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Önder Karaoğlu’nun, kültür turizmine yönelik Ticaret ve Sanayi Odası’nının girişimleri ve projelerini aktardığı bu bölümün ardından, sempozyum sona erdi. 


Kültür ve turizm ilişkisi, turizmin bölgesel kalkınmadaki önemi, bölge için önermeler, yerel kültürel dinamikler ve turizm çeşitliliği adı altında düzenlenen oturumların ardından Baksı Kültür Sanat Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan başkanlığında bir genel değerlendirme yapıldı. 

Değerlendirmenin ardından konuklara, program kapsamında ‘Huykesen Dilek Ağacı’ ziyareti, Çoruh Nehri kıyısında piknik ve Bayburt gezisi düzenlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.