Baksı'nın Çocukları'ndan, 'Düşlediğimiz Bayburt'a

Baksı Müzesi'nce, sanata yeteneği olan öğrencilerin eğitimlerine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen "Öğrenci Sanat Şenliği" için başvular başladı.

Baksı'nın Çocukları'ndan, 'Düşlediğimiz Bayburt'a
Bayburt Postası - Baksı Müzesi'nce, sanata yeteneği olan öğrencilerin eğitimlerine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen "Öğrenci Sanat Şenliği" için başvular başladı.

Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Baksı Müzesi'nin kurulduğu günden itibaren yakın çevresiyle kurduğu sürekli ilişkiyi geliştirirken etkinlik programı içinde çocuklara da özel bir yer ayırdığı belirtildi.

Birincisi 2013 yılında "Baksı'nın Çocukları" temasıyla başlanılan şenliklerin ikincisinin 2014 yılında "Bize Evini Anlat" konu başlığıyla gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü 'Düşlediğimiz Bayburt' temasıyla gerçekleştireceğiz. Resim alanında, sanata yeteneği olan öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimiz, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize açık" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, jüri değerlendirmesiyle belirlenecek 30 öğrencinin mayıs ayı içerisinde 5 gün süreyle Baksı Öğrenci Sanat Atölyesi'nde çalışmaya davet edileceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Baksı Müzesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen şenlik için son başvuru 15 Nisan 2015. Bu tarihe kadar öğrencilerimiz bu yılki tema olarak belirlenen "Düşlediğimiz Bayburt" konulu resim çalışmalarını, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüklerine teslim edebilir. Başvuru süresinin tamamlanmasıyla oluşturulan jüri bu resimler arasında en başarılı 30 eser sahibini 19-23 Mayıs 2015'te Baksı Müzesi bünyesinde bulunan Baksı Öğrenci Sanat Atölyesi'ndeki sanat ve tasarım atölye çalışmalarına davet edecek. Atöyle çalışmalarında da başarılı olan 15 öğrencimize bir yıl boyunca Özel Yetenek Bursu ve Bakıs Kültür Sanat Vakfı'nın onayladığı sertifika verilecek." AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.