‘Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı yaşıyoruz’

18-24 Mart tarihlerini kapsayan “Yaşlılar Haftası” etkinlikleri sürüyor...

‘Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı yaşıyoruz’
Bayburt Postası - 18-24 Mart tarihlerini kapsayan “Yaşlılar Haftası” etkinlikleri sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen SODES Projesi ‘Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı yaşıyoruz’ projesi kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, müdürlük tarafından yaşlı vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalara değindi.

Bayburt’ta evde bakım hizmeti kapsamında 750 yaşlı ve engelliye evde bakım ücreti verildiğini  2013 yılında hizmete açılan, 60 kişi kapasiteli Memnune Efsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinden ise  48 yaşlı vatandaşın yararlandığını söyleyen Pala, “Huzurevimizi yaptıran ve Bakanlığımıza bağışlayan değerli büyüğümüz hayırsever iş adamı Fahrettin Evsen’i buradan teşekkür ediyor, sizlerin huzurunda kendisine sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

Huzurevi sakinlerinden 82 yaşındaki emekli öğretmen Şükrü Hanedanoğlu, yaşlılar adına yaptığı konuşmada zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Hanedanoğlu şunları söyledi:

“Yaşlılık insan hayatının çok önemli bir dönemidir. Yaşlılar dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşıyan bireylerdir. Yaşlılık herkesin hürmet göstermesi gereken bir dönemdir, biz yaşlılar yaşlandığımız ve bakıma muhtaç olduğumuz dönemde ömürlerimizin sonuna kadar insanoğluna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakkımız vardır. Çeşitli nedenlerle ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti alamayanlara bu hizmet, imkânlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir.”

Proje koordinatörü Mutla Adak tarafından proje hakkında bilgi verilen programda, Doç. Dr. Hüseyin Izgar ise ‘Yaşlılık ve Sorunları’ hakkında bilgi sundu.

Ressam Ülkü Koçan’ın katkılarıyla, Huzur evi sakinleri tarafından yapılan resim sergisinin görücüye çıktığı programda, proje koordinatörü Mutlu Adak, Ressam Ülkü Koçan ve Doç. Dr. Hüseyin Izgar’a projeye katkılarından dolayı plaket, huzurevi sakinlerine ise çeşitli hediyeler verildi. Bayburt Üniversitesi öğrencileri ise huzurevi sakinlerine çiçek takdim etti.

Programa Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, AK Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.