Akşar ve Sancaktepe’de şenlik vardı

Yaz aylarında şenlik düzenleyen köylerimize Akşar ve Sancaktepe’de eklendi.

Akşar ve Sancaktepe’de şenlik vardı
Bayburt Postası - Yaz aylarında şenlik düzenleyen köylerimize Akşar ve Sancaktepe de eklendi. Gurbetçilerin yoğun katılımıyla düzenlenen şenlikler sönük geçen Dede Korkut Şenlikleri’ni gölgede bıraktı.

Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği ve sıla özlemini bir nebze olsun azaltan her iki şenlikte de protokol üyelerinin konuşmalarını son günlerde sıkça dile getirilen  “Bayburt’u seviyorum, Bayburt’a ikametimi taşıyorum” çağrısı damga vurdu.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve davetlilerin katıldığı etkinlikte bir konuşma Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, köylerde yapılan bu tür etkinliklerden mutlu olduğunu belirterek, “Ben inanıyorum ki yeni başlattığımız projeye de bu şekilde destek verirsiniz. “Bayburt’u seviyorum, Bayburt’a ikametimi taşıyorum” diye bir proje başlattık dünde sosyal medyada onu paylaştık. Artık Bayburtlu'ya bir görev düşüyor Bayburtlu olup dışarıda yaşayan arkadaşlarımıza eğer bize destek verirlerse bize onların özlediği bir Bayburt için elimizden geleni yapacağız” dedi.




Vali Ünlüer,  her iki şenliği düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sancaktepe Köyü şenliğinin konuklarında ve aynı zamanda Sancaktepe doğumlu Yargıtay birinci Başkan vekili Abdulkadir İlhan ise yaptığı konuşmada, vatandaşların ikametgahlarını Bayburt alması yönündeki kampanyanın Bayburt için önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bayburt Milletvekilimizin, Bayburt bürokratlarının başlattıkları Bayburt’u seviyorum ikametimi Bayburt’a alıyorum” kampanyası netice almaya başladı ve İstanbul’da oturan 38 kişi ikametgâhını köyümüze aldılar. Bu sayının en az 60’ı bulmasını bekliyorum” dedi.

Sancaktepe Köyü’nde yaz aylarındaki nüfus aratışından dolayı su sorunu çekildiğini ve köyde su kaynaklarının bulunduğunu hatırlatarak, yetkilerden bu sorunun ortadan kalkmasına yönelik çalışma başlatmalarını istedi.  

Şenliğin önemli olduğunu ama şenlik programına eklenecek sosyal sorumluluk etkinliklerle daha da güzelleşeceğini söyleyen İlhan, “Kuru kuruya şenlik olmaz yaptığımız bu şenliğe bir anlam katmalıyız. Örneğin ağaç dikme şenliği olabilir ya da buna benzer şenlikler, şenlikleri yaparken hem eğlenelim ve hem kaynaşalım hem de ileriye yönelik köyümüze katkı sağlayacak bir takım faaliyetlerde bulunalım. Orman Genel Müdürlüğü bedava ağaç veriyor. Şenliğimizin adı ağaç şenliği olursa her yıl köyümüze ağaç dikmiş oluruz ve ilerisinde köyümüz ormanı olan bir köy olmuş olur” diye konuştu.

Şenlikler yöresel sanatçıların sahne alması ve şenliğin tertip edilmesinde emeği geçenlere plaket takdim edilmesiyle son buldu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Akşar ı köy yapanlar nerede . kim köy olması için kanun yaptı.Şimdi ise nüfus artması için uğraşmak neyin nesi.. Sayın yetkili neden kanunu AYM ye götürmedi.Şimdi ah vah et