21. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri açıklandı

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı’nın (TÜRKSAV) her yıl verdiği Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'nin yeni sahipleri belli oldu.. İşte o isim ve kuruluşlar..

21. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri açıklandı
Bayburt Postası - Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı’nın (TÜRKSAV) her yıl verdiği Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'nin yeni sahipleri belli oldu. TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, vakıf merkezinde düzenlediği basın toplantısında bazı açıklamalarda bulundu.

Akengin; “Türk dünyasını köklü bir kültürün dünyası olarak görüyoruz. Ortak paydamız olan Türk kültürü anlayışından hareketle bu ödülleri 21 yıldır kesintisiz sürdürmekteyiz. Ödül için teklif edilen adaylar ve bize intikal eden dosyalar Yönetim Kurulumuzca müzakere edilerek sonuca bağlanmaktadır.” dedi. 

Ödül töreninin bu yıl Mayıs ayında Ahlat’ta gerçekleşeceğini açıklayan Akengin, tören ile birlikte Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile ortaklaşa “Millî Mimarî ve Ahlat’ta Türk Damgaları” başlıklı bir sempozyum gerçekleştireceklerini ifade etti.

5 farklı ülkeden 11 kişi, kurum ve kuruluşa ödül verileceğini açıklayan Yahya Akengin sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin, dünyadaki çalkantıların yaşanmakta olduğu bu süreçte bir zaafa uğraması, bütün Türk ve İslam dünyasının olumsuz etkilenmesi anlamına da gelecektir. Bu bakımdan bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine karşı yürütülmekte olan mücadelemiz aynı zamanda hem Türk dünyasının hem de İslam dünyasının geleceğini tayin edici bir mahiyet arz etmektedir. İslam dininin imajı üzerinde uluslararası zeminlerde tahribat yapma yolundaki FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin başarıyla sonuçlanması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihî bir sorumluluğudur. Suriye’de yürütülmekte olan 'Fırat Kalkanı Harekâtı'nı Türk ve İslam dünyasına kalkan olma harekâtı olarak görüyor, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı olacağına inanıyoruz.”

21. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASINA HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ

BOSNA-HERSEK
Prof. Dr. Kazım Hacimeyliç
Klasik sanatlarımızdan hat sanatında ortaya koyduğu çalışmalar ve akademik etkinlikleri dolayısıyla.

KAZAKİSTAN
Nurlan Orazalin
Kazak Türk millî edebiyatına eserleriyle katkıları, Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı olarak bu alandaki sivil toplum çalışmalarına öncülük etmesi.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
Serhat Akpınar
Girne’de üniversite kurucusu ve sahibi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Türk dünyası öğrencilerine eğitim alanında donanımlı ve bilinçli kılma doğrultusunda sağladığı imkânlar.

ÖZBEKİSTAN
Kamalat Gençlik Hareketi (STK)
Özbek Türk gençlerinin millî ve manevî değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için yaptığı çalışmalar.

TÜRKİYE
YAVUZ SELİM DEMİRAĞ
15 Temmuz İhaneti Girişiminden önce tehlikeyi işaret eden İmamların Öcü kitabı dolayısıyla.

Yaşar ÇAĞBAYIR
Türkçenin Orhun Yazıtlarından günümüze Türkiye Türkçesinin söz varlığını bir araya getirdiği TİKA yayını olarak çıkan on ciltlik Büyük Türkçe Sözlük dolayısıyla.

TRT ANKARA Radyosu Gündem Programı
Türkiye’nin gündemi ile ilgili olarak objektif, yapıcı ve uyarıcı yayınları dolayısıyla.

Prof. Dr. Bilgehan Atsız GÖKDAĞ
Türk dünyasına yönelik akademik, sivil toplum ve yayıncılık alanlarındaki eserleri ve çalışmaları dolayısıyla.

Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU
Türk dünyası halk edebiyatları ile ilgili araştırma, inceleme ve eserleri dolayısıyla.

Prof. Dr. Aziz SANCAR
Nobel ödülü sahibi olduktan sonra da uluslararası zeminlerde sergilediği millî duruşu dolayısıyla.

Hakim DEĞİŞGEÇ
Bingöl Online Gazetesi İmtiyaz Sahibi
Millî birlik ve bütünlüğe yönelik yayınları dolayısıyla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.