21 Şubat heyecanının 96’ncı yılı

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü hazırlıkları başladı.

21 Şubat heyecanının 96’ncı yılı
Bayburt Postası - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü hazırlıkları başladı. Bayburt Belediyesi tarafından yapılan etkinliklerin programı açıklandı. 19 Şubat’ta Kop Şehitler Anıtı’na yapılacak olan yürüyüşle başlayacak etkinlikler için, tiyatro gösteriminden cirit müsabakalarına, fotoğraf sergisinden konferansa, slâyt gösterilerinden konsere kadar birçok değişik program hazırlandı. Etkinlikler, 21 Şubat Cuma günü ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe konseri ile tamamlanacak.

Bu yıl 3 gün süreyle devam edecek olan kutlamaların yoğun ve farklı geçeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kutlamalara tüm Bayburt halkını davet etti.

Etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada 96 yıl önce ilimizde yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına “Son Şahitlerin Dilinden” adlı bir röportaj yarışması yapılacağı bilgisini veren Başkan Polat, bu yıl ilk defa Kop Şehitleri Anıtı'na yürüyüş yapılacağını söyledi.

Başkan Polat, “Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu genç kuşaklara aktarılması amacıyla geçen yıllara göre daha farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. 19 Şubat Çarşamba günü başlayacağımız kutlama etkinlikleri, 21 Şubat Cuma gününe kadar devam edecektir. Bu ilk defa gerçekleştireceğimiz yürüyüş etkinliğimizde, Kop Dağı Dinlenme Tesisleri’nden Kop Şehitler Anıtı’na kadar yürüyeceğiz ve burada şehitlerimiz için dualar edeceğiz. 96 yıl önce ilimizde yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına “Son Şahitlerin Dilinden” adlı bir röportaj yarışması başlattık. 15 Şubat’a kadar devam edecek olan bu röportaj yarışmasında, her yarışmacı gerçekleştirdiği röportajın dokümanlarını ya da ses ve görüntü kayıtlarını belediyemize teslim edecektir. Yarışmada dereceye girenlere 20 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında ödülleri verilecektir. Yine etkinliklerimiz çerçevesinde şehitlerimiz için Ulu Cami, Yeni Cami, Sanayi Camii ve Hz. Ebubekir Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak” dedi.   

Etkinliklerin program akışı şöyle:

19 ŞUBAT 2014 ÇARŞAMBA
Saat: 10.30 - “Geçmişten Günümüze Bayburt” konulu fotoğraf sergisi açılışı (Taşhan)
Saat: 12.00 - Kop Şehitler Anıtı’nı ziyaret
- Yürüyüş (Kop dağı dinleme tesisleri - Kop Şehitleri Anıtı arasında)
- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
-Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın Kop Savunması ile ilgili konuşması

 
20 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE
Saat: 10.00 - Şiir, kompozisyon, Kurtuluş konulu röportaj ve resim yarışması
Saat: 11.00 - Emekli Albay Atilla Güler / “Askeri Açıdan Kop Savunması” konulu konferans (Şair Zihni Kültür Merkezi)
Saat: 13.00 - Cirit Müsabakası (Bayburt Belediyesi Cirit Sahası)
Saat: 19.00 - “Güldür Güldür” Tiyatro Gösterisi (Şair Zihni Kültür Merkezi)
 
21 ŞUBAT 2014 CUMA
Saat: 10.30 - Atatürk anıtına çelenk sunulması
Saat: 11.00 - Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın mezarının ziyaret edilmesi
Saat: 11.15 - Mevlid-i Şerif (Öğle Namazı Ulu Camii, Yakutiye Camii, Sanayi Camii ve Hz. Ebubekir Camii)
Saat: 17.30 - Kurtuluş yemeği (Öğretmenevi)
Saat: 19.00 - Kurtuluş Konseri(Kapalı spor salonu)
-Açılış
-Protokol konuşmaları
-Kurtuluş konulu tiyatro
-Halk oyunları gösterisi (Bayburt Ekibi)
-Konser - Dilek Şimşek
-Konser - Bedirhan Gökçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.