Yumak: “Hedefimiz 2015'te faaliyete geçmek“

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Doğal Taş Projesi'nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Makine ekipman ihalesi Kasım veya Aralık ayında gerçekleştirilecek. Hedefimiz fabrikamızı Haziran 2015’te faaliyete geçirmek" dedi.

Yumak: “Hedefimiz 2015'te faaliyete geçmek“
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Doğal Taş Projesi'nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Makine ekipman ihalesi Kasım veya Aralık ayında gerçekleştirilecek. Hedefimiz fabrikamızı Haziran 2015’te faaliyete geçirmek" dedi.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Karaman ile Doğal Taş Fabrikası inşaat alanına bir ziyaret gerçekleştirerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Başkan Yardımcısı Mehmet Ölmez, Genel Sekreter Önder Karaoğlu, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Karaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve İl Özel İdaresi proje sorumlusu inşaat mühendisi Muharrem Pekmezci’nin katıldığı programda inşaatı devam eden fabrika ve depo alanlarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen heyet inşaat firması yetkililerinden bilgi aldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak fabrika sahasında gerçekleştirdikleri ziyaret ile çalışmaları yakından takip etmek ve fabrikanın faaliyete geçirilmesi yönünde süreci yeniden değerlendirmek yönünde bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yumak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hepimizin malumu olduğu üzere Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında temin edilen 9.7 Milyon Avro hibe kaynakla uygulanan projede fabrikamızı hayata geçirme yönünde artık sona doğru yaklaşıyoruz. Bizler buraya bugün bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik ve fabrika alanımızda devam eden çalışmaları tekrar yerinde görme imkanı bulduk. Proje kapsamında teknik destek ihalesinin birinci aşamasının tamamlandığı ve ikinci aşama olan tekliflerin alınacağı aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu ihale de tamamlandığında fabrikamız için öngörülen profesyonel yapıyı kurup süratle organize olacağız. Makine ekipman ihalesi de Kasım veya Aralık ayında gerçekleştirilecek. Hedefimiz fabrikamızı Haziran 2015’te faaliyete geçirmek."

"Doğal taş ticareti 12 ay devam edecek"

"Bu fabrika doğal taş ve madencilik potansiyellerimizin şehrimizin ekonomisine bir kazanç olarak yansıması yönünde çok büyük bir fayda üretecek. İlimizde doğal taş sektörünün en büyük iki sorununa çözüm getiren bu fabrika sayesinde artik ileri teknolojik altyapıyı kurmak sureti ile doğal taşlarımızı blok satıp kardan zarar etmekten ziyade, taşımızı işleyip satarak katma değer sağlayacağız. Ve yine bu fabrika, ilimizde doğal taş sektörünün en büyük sorunlarından biri olan kışın iklim şartlarının elverişsizliğinden dolayı ocakların kapalı olması ve üretimin durması sorununu ortadan kaldıracaktır. Çünkü fabrika stoklu çalışacak. Yaz boyunca kesilen bloklar bu fabrikanın stok sahasında kışın da işlenerek doğal taş ticaretimizi mevsimsel olmaktan çıkarıp 12 aya yayacağız. Yakında doğal taş sektörü temsilcilerimizle de buraya bir ziyaret gerçekleştirmeyi ve hem kendilerine proje hakkında gelişmeleri aktarmayı hem de buradaki yapının kendilerine ne tür kazanımlar sağlayacağı yönünde fikir alışverişleri yapacağız. Nihayetinde bu tesis onların hizmetine sunulacak. Fabrikanın üretime geçmesi akabinde de büyük bir tanıtım ve pazarlama atağı ile doğal taşlarımızı ve taş ürünlerimizi başta Avrupa ülkeleri, Rusya, Arap ülkeleri ve Çin olmak üzere dünya pazarının dikkatine sunacağız."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.