Tarihi proje, 17 Mart’ta Kars’tan başlayacak

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temeli 17 Mart'ta atılacak.

Tarihi proje, 17 Mart’ta Kars’tan başlayacak
Bayburt Postası - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temeli 17 Mart'ta atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BP arasındaki TANAP Ortaklar Anlaşması'nın imza törenine katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Bakan Yıldız, TANAP'ın temelinin 17 Mart'ta Kars'ta atılacağını söyledi. Törene Türkiye ve Azerbaycan devlet başkanlarının katılacağını söyleyen Bakan Yıldız, projenin hedeflenen süreçten daha hızlı bir şekilde hayata geçeceğini belirtti. Siyasi tehditlerle birlikte bazı firmaların enerji yatırımlarını durdurmasına rağmen projeye devam etmekte kararlı olduklarını dile getiren Bakan Yıldız, "Ham petrol fiyatlarına bağlı olarak gaz fiyatlarının düşmüş olmasına rağmen biz projeye devam kararındayız. Bu projenin önüne ekonomikten ziyade siyasi engeller çıkarılmaya çalışıldı ama bu projenin önünde siyasi bir engel olmayacaktır" dedi.

TANAP boru hattı, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden geçiyor.


Anahtar Kelimeler:
TANAPTanap Projesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.