Özbek, projenin biteceği tarihi açıkladı!

Bölgedeki doğaltaş sektörünü de yakından ilgilendiren ve uzun bir süredir gelişmeleri merakla beklenen Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi projesinin biteceği tarih ilk kez açıklandı.

Özbek, projenin biteceği tarihi açıkladı!
Bayburt Postası - Bayburt’ta kurulması planlanan Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi projesi ile ilgili müjdeli bir açıklama geldi. Bölgedeki doğaltaş sektörünü de yakından ilgilendiren ve uzun bir süredir gelişmeleri merakla beklenen projenin biteceği tarih ilk kez açıklandı.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ihale takvimi belirlenen doğaltaş üretim tesisinin 2015 yılının Şubat ayında faaliyete geçeceğini duyurdu. Müşavirlik ve inşaat ihalesi tamamlanan tesisin yapımına Ocak ayının sonunda başlanacağını açıklayan Özbek, “Tesisin yapımına 27-28 Ocak tarihinde başlanacaktır. 365 günde tamamlanması planlanan tesis Şubat 2015 tarihinde Bayburt için hizmete girecektir” dedi.

Mart ayına kadar devam edecek olan inşaat sürecinden sonra tesisin makine ve ekipmanlarının alımı için gerçekleştirilecek olan tedarik ihalesi ile birlikte sürecin yaklaşık 1 yılın içinde tamamlanacağı bilgisini veren Özbek, “AB'nin aday ülkelere IPA vasıtasıyla sağladığı yardımlar kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yönetmekte olduğu projelerinden en önemlilerinden biri olan 9,4 Milyon Avro’ya mal olacak olan Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi faaliyete geçmesi için yapılması gereken müşavirlik, inşaat, tedarik ve teknik destekten oluşan dört ana bileşenden ilk ikisini ihaleleri yapılarak imzalar atıldı. Müşavir firma 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle çalışmalarına başladı, ikinci bileşen olan inşaat bileşeni yani tesisin yapımına 27-28 Ocak tarihinde başlanacaktır. 3. bileşen olan tedarik ihalesi için Mart 2014 tarihinde ilana çıkılacaktır ve 365 günde tamamlanması planlanan tesis Şubat 2015 tarihinde Bayburt için hizmete girecektir”

Özbek, en son teknolojiye sahip makine ekipmanlarıyla donatılacak olan tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte Bayburt’un doğaltaş sektöründe bölgede önemli bir konuma sahip olacağını belirtti.

Özbek, şu açıklamayı yaptı:

"Bu tesis ilimizde faaliyet gösteren taş ocağı ve taş atölyesi işletmelerinin ortak kullanımına açılacaktır. 10 bin metre kare kapalı alana sahip olacak tesis, günlük 700 metre karelik üretim kapasitesine sahip olup, ilk etapta 40 kişiye istihdam sağlayacak tesiste bu sayı çalışma performansına göre 100 kişiye kadar çıkabilecektir. Tesis en son teknolojiye sahip makine ekipmanlarıyla donatılacak olup, tesiste epoksi dolgu ve cila hattı da mevcut olacaktır. Bölgemizde bulunmayan taşlara desen vermek için kullanılan su jeti, 1 adet 500 metreye kadar inebilen sondaj makinesi gibi makine ve ekipmanlarıyla tesisimiz Bayburt taşının yanı sıra traverten, mermer, granit gibi taşlarında kolaylıkla işlenecek olması ilimizi taş işleme konusunda önemi bir merkez haline getirecektir. Bayburt Doğaltaş Üretim ve Pazarlama Destek Merkezi’nin kurulmasında fedakarca çalışıp emeği bulunan herkese teşekkür ederim. Bayburt’umuza hayır ve uğurlu olsun”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT,LULAR 10 yıl önce

sn vekil,taş projesi güzelde,nakliyesi demiryolu ile olursa,üretim artar,zira
diğer nakliyelere göre yüzde 60 daha ekonomik,bu itibarla,asya karadeniz tren
projesine bayburt ilinin dahil edilmesi şarttır,selam ve dua ile.

Avatar
raci özbek-g.başı 10 yıl önce

tren için,g.hanede d.l.h,yetkilileri tarafından"çed"toplantısı yapıldı.!,kelkit-g.hane ve trebolu,lar tren için dernek kurdular.,ya sizler.?,dolayısıyla,asya karadeniz tren hattı
projesi için ne yaptınız,sn bünyamin özbek(m.vekili).bu itibarla tren projesi bayburt,a
dahil edilmez ise.!,bayburtun kalkınması mümkün değildir.!,mermer ve granit fabrikası
nın açılması demiryolu ile hayat bulur,bayburtlu yorumcuya katılıyoruz.g.başı-ank.

Avatar
ÇEVİK 10 yıl önce

zaten bayburtu taş satarak zengin ve modern bir şehir yapacaksınız.gidin allah aşkına

Avatar
A. Bünyamin Karslıoğlu 10 yıl önce

Sn. Özbek, demryolu için bir özveride bulunmadınız! Mart ayındaki seçimleri AK Parti
kaybederse, bunun sorumlusu siz olursunuz, neden mi? Demiryolu projesi milli bir projedir de ondan. AK Partiye oy vermiştim, şimdi düşünme zamanı! İyi günler...