MTA Bayburt'taki doğal taş rezervleriyle ilgili çalışma başlattı

Bayburt'ta doğal kehribar rezervinin tespit edilmesinin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) kentteki doğal taş rezervlerini yeniden ele aldığı bildirildi.

MTA Bayburt'taki doğal taş rezervleriyle ilgili çalışma başlattı
Bayburt Postası - Bayburt'ta doğal kehribar rezervinin tespit edilmesinin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) kentteki doğal taş rezervlerini yeniden ele aldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Ajansının "merkeze bağlı Aydıncık köyünde doğal kehribar rezervinin tespit edildiği"ne ilişkin haberinin ardından Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin maden rezervleriyle ilgili çalışma yapmak üzere MTA Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulundu.

Bu çağrı üzerine kente gelen MTA Bölge Müdürü Mustafa Kemal Kuruçelik başkanlığındaki heyet, Vali Pehlivan'ı makamında ziyaret etti.

Kuruçelik ziyarette, Vali Pehlivan'a doğal taş rezervleriyle ilgili Bayburt'ta geçmişte yapılan ve yeniden yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, bölgedeki rezervlerin tespiti için araştırma kampı kurularak numune alındığını ve Bayburt genelindeki maden rezervlerinin yeniden tespiti için de çalışmalar gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ziyarete, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Bilgiç, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferkan Sipahi ile MTA Jeoloji Etüt Başmühendisi Hülya Köse de yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
MTADoğal Taş Rezervi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 1 yıl önce

Fiyat ogrenebilirmiyim tsk eddrim