Kırklartepe Barajı'nda yüzde 90 fiziki gerçekleşme

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, toplam maliyeti 180 Milyon TL olan Kırklartepe Barajı'nda yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını açıkladı.

Kırklartepe Barajı'nda yüzde 90 fiziki gerçekleşme

Bayburt Postası - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bayburt’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.  

Bu kapsamda Bayburt'taki projelerden biri olan Kırklartepe Barajında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam maliyeti 180 Milyon TL olan Kırklartepe Barajı inşaatı tamamlandığında, 57 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Baraj inşaatında yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı, barajın 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

DSİ'den yapılan açıklamada, Kırklartepe Barajı'nda gövde dolgu imalatlarının devam ettiği, kil dolgu kotutunun 1780'de olduğu belirtilerek, projenin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 40 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflenlendiği kaydedildi. 

Açıklmada ayrıca, Sancaktepe ve Yukarı Kışlak köy yolları rölekasyon işlemlerinin de tamamlandığı ve yolların kullanıma açıldığı kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 3 yıl önce

Gölet değil sanki havalimanı pisti. Devlet bayburt için burayı havalimanı yapıp Gümüşhane-bayburt havalimanlarını ayırmalı.