Gençosman HES Projesi'nde karar zamanı!

Bayburt Belediyesi Gençosman HES Projesi'nde artık karar zamanı...

Gençosman HES Projesi'nde karar zamanı!
Bayburt Postası -  Bayburt Belediyesi Gençosman HES Projesi'nde artık karar zamanı. Konu ile ilgili gelinen son noktayı Ankara'da yayın editörümüz Kürşat Okutmuş'a açıklayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "net kararımızı 1 hafta veya 10 gün içerisinde, olumlu veya olumsuz almış olacağız" dedi. 
 
Başkan Memiş'in Gençosman HES projesi ile gazetemize yaptığı açıklama şöyle: 

"Doğrusu makul bir plan doğrultusunda makul bir karar almak zorundayız. Bu projeye başından beri sıcak bakma nedenimiz, Bayburt Belediyesi'ne ekstra ve ciddi bir kaynak olabilir mi? Göreve geldiğimde benim bu konuda sadece bir fikrim vardı ama şu an artık bilgiye dönüştü. Evet, doğrudur maliyet olarak çok yüksek. Herşeye rağmen HES projesini bu şartlarda yeniden ihale edersek faydalı olur mu, olmaz mı? Bir hafta boyunca bunu herkesle konuşacağız. Bu maliyete rağmen karı olmayacaksa tabi ki vazgeçeceğiz. Biliyorsunuz mevcut ihalenin yüksek olduğunu gördüğümüz için iptal ettik. İlgili firmalar aldığımız kararın iptali için başvurdu. O başvurunun sonucunu da bekliyoruz şu an. Herkes bu konuda bir şeyler söylüyor ama bizim tek derdimiz var, Bayburt'a bir kaynak kazandırmak. Olmayacaksa tabi ki bu konuyu kapatacağız."

Başkan Memiş, HES projesine sadece kaynak olarak bakmadıklarını, çevreye zararları konusunda da hassas davrandıklarını söylüyor: 

"Tabi ki burada her şey para veya kaynak değil. Diğer etkenleri de araştırdık bu süreçte. Su kaybımız olacak mı? Canlı hayatına zararı olacak mı? Genel kanı çevreye zararı olmayacağı yönünde. Suyu kaybetmiyoruz, su tekrar geri dönüyor. Canlı kaybı ne olacak, ona da bakıyoruz. Artıları ve eksilerini masaya koyduk. Sonuç olarak alacağımız karar Bayburt'un lehine olacak."

Projeden vazgeçilmesi veya devamı durumunda cevap bekleyen kritik sorular!

1-
Bayburt Belediyesi'nin projeden vazgeçmesi durumunda yaklaşık 500 Bin TL'lik teminatın yanması gündeme gelebilir mi?

2- Bayburt Belediyesi'nin bu proje ile ilgili danışmanlık aldığı firmanın bilgilendirme konusunda bir sorumluluğu var mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN GÜNEY 9 yıl önce

BEKİR ÇETİN BELEDİYE BAŞKANI 2004 DE SEÇİLDİ. PROJE BAYBURT İNŞAATA DEVREDİLDİ GERİ ALINDA BİR SÜRÜ POLEMİK OLDU. 11 YILDIR 3 TANE BELEDİYE BAŞKANI HESİ PES ETTİRDİ. BU NE BECERİKSİZLİK. HALKIDA KANDIRIYORLAR. BAŞKANLARDAN ÇETİN VE POLATIN HES İLE İLGİLİ ESKİ BEYANATLARINI BİR OKUYUN LÜTFEN

Avatar
tuncay yanık 9 yıl önce

çok yazık olur ileriyi düşünmek gerek

Avatar
tuncay yanık 9 yıl önce

çok yazık olur ileriyi düşünmek gerek

Avatar
yazıcı 9 yıl önce

Çoruh ta su kalmadı halen hesni gelir getirecek yatırım arıyorsanız çoruh nehrini turizme kazandıracak projelere yatırım yapın.

Avatar
Safak Güngör 9 yıl önce

Hes Çoruha ihanettir. Unutmayın çoruh acısını alır...