Gençosman HES, ihale sürecinde

Bayburt  Belediyesi’nin  geleceğe yönelik  büyük umutlar bağladığı Gençosman HES Projesi’nde ihale aşamasına gelindi. Hayata geçirildiği taktirde yılda 4 milyon civarında gelir kaynağı sağlanması Gençosman Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili çalışmalarda ihale sürecine girdi.

Gençosman HES, ihale sürecinde

Bayburt Postası - Bayburt  Belediyesi’nin  geleceğe yönelik  büyük umutlar bağladığı Gençosman HES Projesi’nde ihale aşamasına gelindi. Hayata geçirildiği taktirde yılda 4 milyon civarında gelir kaynağı sağlanması Gençosman Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili çalışmalarda ihale sürecine girdi.

Gençosman HES tesisinin inşaatı için yapılacak olan ihalenin duyurusu Kamu İdare Kurumu (KİK) internet sayfasında yayınlanarak ihale aşamasında bir adım daha atılmış oldu.

Türkiye çapında mülkiyeti belediyeye ait olan iki HES projesinden biri olan Gençosman HES, bölgede bir ilk olması itibariyle de ayrı bir önem arz ettiğini belirten Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, proje süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemizin iştirakiyle yapımı gerçekleştirilen Gençosman HES projesi için EPDK lisansı, DSİ Genel Müdürlüğü’nden su kullanım hakkı anlaşması, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden ÇED belgesi daha önce alınmıştı. Kamulaştırma çalışmalarının da tamamlanarak yer bedelleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Yer zemin etüt çalışmaları ve jeoloji raporları hazırlanarak kesin proje ve uygulama projesi bitirildi. TEDAŞ ve TEİAŞ bağlantı görüş yazıları alınarak, İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne kredi müracaatı yapıldı ve kredimiz onaylandı. KİK yatırım teşvik belgesinin de alındığı proje, ihalesi için gerekli müracaat yapılarak ihale dosyası hazır hale getirilmişti” şeklinde bilgi verdi.

Lisans ve gerekli izin belge alım çalışmalarının tamamlandığı Gençosman HES projesinde, ihale sürecine girildiğini kaydeden Belediye Başkanı Polat, tesis inşaatı ihalesinin 4 Eylül 2013 tarihi itibariyle KİK internet sayfasında yayınlandığını söyledi. İhalenin 8 Ekim 2013 tarihinde saat 14.00’te belediye meclis salonunda yapılacağının bilgisini veren Başkan Polat, ihale dosyasının belediyeden temin edileceğini belirterek tesis inşaatının ise ihalenin hemen ardından en kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.