Doğal Taş Fabrikası 20 ülkeyle ihracat hedefliyor

Ekonomi Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” (UR-GE) kapsamında hayata geçirilen “Bayburt Doğal Taş Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi” değerlendirme toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Doğal Taş Fabrikası 20 ülkeyle ihracat hedefliyor
Bayburt Postası - Proje ile Bayburt doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlara açılmalarının sağlanması ve Bayburt’tan çıkarılan doğal taşların 20’yi aşkın ülkede pazarlanması hedefleniyor.

Projenin Bayburt doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmaları uluslararası pazarlara açılması konusunda büyük bir fırsat sunduğu değerlendirmesinde bulunan Vali Pehlivan, Valilik olarak bu ve benzeri çalışmalara her aşamasında destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Vali Pehlivan, doğal taş sektörünün Bayburt’un kalkınması adına lokomotif görevi üstlenebilecek belli başlı sektörler arasında yer aldığının altını çizdi.

BTSO Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu ise Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen projenin ilk etabında sektör temsilcilerinden oluşturulan heyetin yurt dışı pazarlarına yönelik girişimlerde bulunmak üzere iş gezisine çıkacağını söyledi. Karaoğlu, söz konusu pazarlarda yapılacak satış ve pazarlama işlemlerinin Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında hibe ile destekleneceğini kaydetti.

Heyete rehberlik edecek danışmanlık firması temsilcisi Fatma Palabıyık’ın sunumu ve sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla son bulan toplantıda yurtdışı satış heyetlerinin program detayları da belirlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan, BTSO Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu, Doğal Taş Fabrikası Genel Müdürü Tamer Çevik ile Üretim Müdürü Nurullah Şentürk ve sektör temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.